Якщо ви хочете бути сексуально освіченою людиною і з півслова розуміти свого партнера в ліжку (а може і навчити його деяким цікавим речам), то вам необхідно підвищити свою ерудицію, а заодно і поповнити словниковий запас.

Найпопулярніші терміни про сексуальність, які можна додати до свого лексикону

Асексуальність - повна відсутність (або дуже слабкий) потягу до інших людей. При цьому не варто думати, що вони фригідні - зовсім немає. Асексуали можуть періодично займатися сексом, але вони цілком щиро не розуміють, для чого їм це власне потрібно. Замість цього вони з набагато більшим ентузіазмом витратять час на якесь дійсно цікаве (на їхню думку) заняття.

Аутосексуальність - якщо говорити в широкому сенсі, то цей термін позначає мастурбацію, а якщо зосередитися на вузькому, то мова йде про ту ступінь нарцисизму, коли людині не потрібен хто-небудь ще, щоб випробувати сексуальну розрядку. Йому цілком достатньо пестити себе перед дзеркалом (або розглядаючи свої власні фотографії), щоб випробувати вищу ступінь задоволення.

Бондаж - сексуальна практика (перша буква в абревіатурі БДСМ), під час якої один з партнерів обмежує свободу руху іншого, використовуючи для цього наручники, мотузки, ремені, клітини, кляпи, маски і так далі. Іншими словами, це своєрідна гра в безпорадність (зазвичай на це охоче погоджуються жінки) і тотальний контроль (дана роль в більшості випадків дістається чоловікові, але все залежить виключно від ваших уподобань).

«Ванільний» секс - «звичайний» статевий акт, позбавлений будь-яких надмірностей у вигляді рольових ігор або сексуальних гаджетів і пристосувань. Деякі вважають даний варіант близькості занадто м'яким і інтимним, тому що обидва партнери зосереджені на своїх відчуттях, не відволікаючись на зовнішні чинники або додатково стимулюють предмети.

Вікхаріта - сексуальна практика, під час якої чоловік рухає статевим членом між щільно стиснутими стегнами жінки до тих пір, поки обидва партнери не досягають оргазму. Даний вид задоволення особливо практикується тими парами, яким не підходить (в силу певних обставин) «традиційний» спосіб інтимної близькості.

Вуайеризм - люди, яких «заводить» перегляд фільмів для дорослих (або спостереження за сексуальними іграми незнайомців). Вони відчувають неймовірне збудження, підглядаючи за інтимними процесами і чекаючи, що їх ось-ось зловить за настільки пікантним заняттям.

Демісексуали - люди, які відчувають сексуальний потяг до партнера тільки після того, як встановлять з ним емоційний контакт. Іншими словами, інтимний зв'язок з незнайомцем на одну ніч їх зовсім не збуджує, як, загалом, і зовнішня привабливість обранця. А ось сильні емоції, які у них викликає певний індивід, може «розбудити» і активізувати їх сексуальну енергію.

Пегінг - вид сексуальної активності, при якій партнери міняються ролями (на активну жінку і пасивного чоловіка). В даному випадку дама практикує анальний секс, попередньо озброївшись страпоном (зазвичай використовується двосторонній варіант, щоб задоволення могли отримувати обидва партнера одночасно). Ті, хто хоч раз спробував даний вид близькості, запевняють, що їх уявлення про задоволення змінюються кардинальним чином.

Сапіосексуали - люди, яких збуджує інтелект. Вони вважають розум найсексуальнішим органом і відчувають непереборний потяг до аналітичної логіки і вмінню красиво висловлювати свої думки.

Сатіріазіс - даний термін характеризує гіперсексуальність представника сильної статі (з підвищеним лібідо), що зазнає регулярну збудливість незалежно від місця знаходження або наявності партнера поруч. Тобто, німфоманка в чоловічому варіанті.

Сібарі - японське мистецтво бондажа, що відрізняється особливою складністю і естетичністю зв'язування. Дана техніка, яка зберегла в собі елемент шоу, вперше з'явилася в середньовічних японських театрах, а згодом трансформувалася в окремий напрям, коли мотузки використовуються не для доставляння якогось дискомфорту партнеру, а в якості особливого мови комунікації і задоволення.

Сублімація - втілення своєї сексуальності і еротичних фантазій через творчу або духовну діяльність. Даний термін вперше був описаний Зигмундом Фрейдом, який вважав, що це своєрідний захисний механізм, що дозволяє людині боротися з внутрішнім напруженням і направити свою енергію (в першу чергу сексуальне) в мирне русло, зробивши щось корисне для суспільства.

Фротеризм - практика, при якій сексуальне збудження виникає в результаті сильного притискання і тертя об тіло партнера. При такому статевий потяг, дуже поширеному в азіатських країнах, людина отримує розрядку від тісного контакту з об'єктом своєї пристрасті шляхом інтенсивних погладжувань і натискань, без проникнен