Фото: РІВНЕ. Голос Церкви.
Інцидент трапився 23 листопада у селі Рясники, Рівненської області.

Зокрема, як повідомляють представники ПЦУ, громада села Рясники Гощанського району зайшла до місцевого храму для звершення богослужіння. Таке рішення прийняли відповідно до розпоряджень від 9 липня та 9 серпня 2019 року.  Вони неодноразово, безуспішно оскаржувались представниками УПЦ Московського патріархату у судах. Тому вказані розпорядження станом на сьогодні є чинними і продовжують свою дію.

Читайте також: На Рівне нщині затримали кримінального авторитета із Грузії

З огляду на це, релігійна громада Свято-Покровської парафії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) села Рясники скористалась наданим їй правом проведення богослужінь. Тому громада, у законний спосіб увійшла до храму і звершила у ньому богослужіння. По завершенні відправи духовенство і віряни покинули храм та розійшлися по своїх домівках.

В свою чергу, представники УПЦ повідомляють, що серед тих хто зайшов до церкви - були лише місцеві жителі і два священики ПЦУ. Окрім того, називають це захопленням храму, адже представники ПЦУ виламали двері та кинули їх під ноги вірянам УПЦ. 

"Релігійна громад УПЦ села Рясник тримає оборону свого храму ще з 2015 року. За цей час їм довелося неодноразово доводити свою правоту у різних судах України, оскаржувати незаконні розпорядження чиновників про почергові богослужіння у правовому полі, влаштовувати нічні чергування біля церкви , відбивати не один силовий захват активістів раніше Київського Патріархату, а тепер - ПЦУ.", - зазначають представники УПЦ. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber