Що робити коли приходять неправильні платіжки? З таким питання до журналістів телеканалу "Рівне 1" звернувся місцевий пенсіонер. Ми вирішили йому допомогти. У чому власне проблема, далі в сюжеті?

70-ти річний Андрій Левчук звернувся до журналістів телеканалу «Рівне 1».Чоловік скаржиться: в платіжках, що надсилають йому для сплати за електроенергію вказані суми, які відрізняються від його показників.

Я рахую, що вони допустим в одному місяці уменшають показники лічильника. Не дивлячись на мої смс-ки, що смс-ки є в каждий квитанції. І на який рахунок, особовий рахунок в мене тоже є тут. Якщо мені показують, що по смс-ки я должен отправлять показники лічильника, то тут і написано в РОЕК, що новий рахунок особовий. Якщо я отправлю, як вони мені рекомендують на старий обленерго, то тут нічого не сказано в який.

Рівнянин неодноразово звертався в Рівне обленерго, проте, відстоявши трьохгодинну чергу, зрозумілої відповіді так і не отримав.

Мені кажеться не тільки до мене так відносяться, а й до всіх, - каже пенсіонер.

Плутанина виникла після зміни постачальника електроенергії на Рівне нщині . Багатьох споживачів насторожила зміна особового рахунку, тому передача показів стала складнішою, особливо для людей пенсійного віку. Речниця «Рівне обленерго» Алла Ліхачова каже, можлива ситуація , коли показники передані некоректно.

Можливо дані були введені некоректно, саме тому і ця інформація не надійшла до нас. Або показники лічильника взагалі не передаються і вони до нас не надходять.  Можливо, що не вносилися показники лічильника, ми проаналізували особовий рахунок споживача про якого йдеться. В нього показники лічильника востаннє були передані 31 серпня. Ну відповідно так довго вони не передавалися, можливо у споживача там виникали якісь зміни у споживанні чи він більше споживав чи менше, відповідно рахунки ТОВ РОЕК формувало вже на основі середньо-добового споживання цього споживача.

Вся проблема в тому, що чоловік неправильно передавав інформацію за допомогою смс. Якщо це робити за допомогою повідомлення, то потрібно дотримуватися рекомендацій щодо передачі показників.

Має бути вказаний особовий рахунок – це дев’ятизначний код абонента, без усяких нулів на початку. Потім пробіл і показник лічильника. Якщо там буде якась кома чи крапка чи зайвий пробіл, то на жаль система вже не сприймає цієї інформації.

Передати дані можна й іншими способами, за допомогою viber-боту, на телефони кол-центру, в абонентських відділах, а також в ЦНАПі працює фахівець, що приймає показники.

Ми з Андрієм Якимовичем домовилися, що в останній день, цього місяця – листопада він вже в коректній формі надішле смс-ку на Рівне обленерго. Ми з ним зідзвонимося і перевіримо чи цього разу вже до нас надійде ця смс-ка. Сподіваємося, що якихось непорозумінь цього разу не виникне, так? І до нас ці дані вже надійдуть.

Читайте ще: "Трактор під ялинку": Рівне нське ШЕУ готується до зими і оголосили тендер

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber