510 гривень за перше порушення, 850 – за наступні, упродовж року. Такі штрафи відсьогодні платитимуть водії, які неправильно перевозять дітей. А саме без автокрісла. Це поширюється на усі види транспорту. У законі йдеться, що в автокріслах потрібно перевозити дітей віком до 12 років та зі зростом меншим, ніж 145 сантиметрів.

У цьому випадку крісло кріпиться ременем безпеки. І дитина за допомогою ременів. Воно надійно фіксуються, дитина захищена від бокових ударів. Фіксується голова дитини тому що дуже важливо, адже м'язи дитини не є такі укріплені як у дорослої людини. При бокових ударах і саме при перевертаннях дитина буде знаходитися у стабільному положенні . Дехто із батьків вважає, що коли вони тримають дитину то це безпечно. Але дослідники вважають, коли вдатися до екстреного гальмування вага дитини збільшується в тридцять разів, - говорить командир роти №1 УПП у Рівне нській області Микола Петльовський.

Патрульний поліцейський розповідає, як правильно облаштувати автокрісло в автомобілі і наскільки таке перевезення є безпечним. Загалом дитячі спеціальні сидіння поділяються на декілька груп. Підбирати їх слід за вагою дитини, віком та ростом.

Крісло для немовлят. Його використовують до 9 місяців до року. Саме в такому вигляді рекомендують перевозити немовля. Дитина може ту лежати. Можна це крісло використовувати і на передньому сидінні, але обов'язково воно має встановлюватися таким чином , якщо увімкнена подушка безпеки, щоб вона не травмувала дитину. По друге, якщо ставити крісло вперед, обов'язково відключайте подушку безпеки.

Відсьогодні в Україні вступив в дію закон, який передбачає штрафи за перевезення дитини без автокрісла. Згідно правил у спеціальних сидіннях потрібно перевозити дітей віком до 12 років та зі зростом меншим, ніж 145 сантиметрів.

За останні три роки на жаль 596 дітей загинуло. І більше 14 тисяч травмовано. А за дослідженнями крісло допомагає зберігає дитину від травмування.

Штрафувати відразу не будуть, кажуть патрульні. Спочатку будуть вести роз'яснювальні роботи. До слова, раніше, згідно з правилами дорожнього руху, ці позиції також потрапляли під заборону, але штрафувати за них не можна було.

Спочатку будемо звичайно лояльно відноситися до наших водіїв, будуть проводитися бесіди, щоб водії розуміли, що буде така відповідальність. Щоб для них це не було новинкою, що їх зупинили і ми цього не знаємо. Буде проведена робота і тоді звичайно будемо притягати водіїв до відповідальності, - розповідає старший інспектор відділу адміністративної практики УПП у Рівне нській області Богдана Петровська.

Для тих, хто буде порушувати правила штраф 510 гривень, за повторне правопорушення доведеться сплатити 850 гривень. Поліцейські додають, закон поширюється на усі види транспорту. В тому числі і на таксі. Кермувальники, яких поки що такими нововведеннями не задоволені.

Чи дотримуватимуться правил водії буде видно з часом. Поліцейські додають, нові правила введені для того аби підвищити безпеку дітей.

Читайте ще: у Рівному просять ліквідувати самовільне захоплення паркомісць

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber