ілюстрація
Відповідний проект рішення "Про надання "Інтер Ресурс" гірничий відвід площею 13,4 га для розробки Цурківського родовища пісків у Здолбунівському районі до 2039 року.

Під час аграрної комісії Рівне облради представник компанії "Інтер Ресурс" заявив про те, що вже підписано з громадою села Уїздці 8 програм які допоможуть у розвитку. 

Відтак, у них входить співфінансування на ремонт доріг, освітлення, свято нового року для маленьких мешканців села та подарунки, спортивний інвентар в школу, заміна вікон у ДНЗ та багато іншого. 

Також, як зазначив доповідач, компанію "Інтер ресурс" перереєстровують у село Уїздці, аби кошти за споживання надрами також надходили до місцевого бюджету. Як і ПДФО. Це неабияк підсилить можливості додаткового розвитку села.

Це соціальне партнерство і дійсно соціальний бізнес. Ніяк не можем добитись отаку угоду між владою та бажаючими видобувати корисні копалини та території області. Вона допоможе нам у прийнятті рішення, - зазначила голова комісії з агрополітики Світлана Богатирчук Кривко.

Дане питання буде винесене вже на найближчу сесію Рівне облради 29 листопада. 

Варто зазначити, дана компанія також видобуває пісок у Цурківському кар`єрі плошею 1,2 га. Відтоді, приватний бізнес там відсипав дорогу шутером, допомогав фінансово місцвій спортивній команді та підписані програми виконувались у повному обсязі. Тепер, буде видобуток суттєво розширюватись.