Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що Україна хоче відмовитися від обов’язкового призову до армії. Про це він сказав у ефірі з одного телеканалів. Ба більше, назвав це своєю персональною ціллю.

Інтернет ЗМІ рясніють заголовками заяви міністра оборони - про скасування обов'язкового призову. Таку позицію він висловив у ефірі одного з центральних каналів. Цитуємо:

Позиція держави і моя персональна ціль – це скасувати призов. Ми рухаємося до професійної армії згідно зі стандартами НАТО, яка буде професійною, підготовленою і оснащеною.

Крім того, він зазначив, що це буде не швидко. Рівне нські військовослужбовці щодо такої позиції - мають свою думку.

Беззаперечно, перехід на контрактну армію - це наше майбутнє. Але враховуючи те, що вже 6ий рік наша країна стримує російську агресію на Сході країни. Що таке строкова служба? Строкова служба дає нам потужний оперативний резерв.

Анатолій Прошин додає, допоки є загроза зі сторони агресора - робити контрактну армію ще рано. Та й створити її буде непросто, адже умови для військовослужбовців на контракті мають бути вигідними.

Потрібно провести деякий ряд таких заходів, щоб стимулювати іти на контрактну службу - це і заробітна плата відповідна і соціальний пакет відповідний.

Рівняни до скасування військового призову ставляться по-різному.

Я думаю, що кожен підліток має служити. чому? Бо це перш за все дисципліна.

Нині заява Міністра залишається лише словами. До слова, з 1 жовтня в Україні триває осінній призов, зокрема у Рівне нській області планують залучити до служби 500 новобранців. 

Читайте також: військком назвав райони Рівне нщини, де загрозлива ситуація із призовом

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber