Щодня наше місто змінюється. Стрімкий розвиток ставить відбитки на розбудову Рівного. Подекуди, це відбувається настільки швидко, що не встигаєш зрозуміти звідки виникають ті чи інші висотки. Однак сьогодні ми анонсуємо зміни, які відбудуться вже незабаром. Земля озера Басів кут стане мікрорайоном.

Управління містобудування та архітектури виконкому Рівне ради оприлюднили документацію, що передбачає оновлення детального плану забудови правого берега озера Басів Кут.
На замовлення Управління ПРАТ “Рівне інвестпроект” спланували як має забудовуватись правий берег від вулиці Чорновола. Загальна площа деталізованого становить 80 гектарів.

Білим кольором на фото позначені будівлі і їх поверховість які буде дозволено звести на тій території.

 

Даним планом передбачається зміна комунікацій та внаслідок цього буде дозволено використовувати значно більшу кількість земельних ділянок. В цілому берег заплановано забудувати котеджами, втім будуть і багатоповерхівки. Максимальна висотка становитиме 6 поверхів. Однак, наразі власники ділянок можуть вносити пропозиції до детального плану, і проектна організація буде їх враховувати.

Процедура винесення даного проекту на сесію Рівне ради вимагає кілька етапів. Спочатку збір пропозицій, погодження пов”язанами структурами, згодом громадське обговорення, далі винесення на містобудівну раду, зміни за поданими пропозиціями і лиш тоді винесення на розгляд сесії. Втім, попри непростий процес, очікувано, що задумане все ж має усі шанси стати втіленим документом.

Як запевнив “Рівне 1” заступник начальника Управління містобудування та архітектури виконкому рівнеради Василь Мельник, нині вже надходять пропозиції до зміни детального плану. А отже вважають громадськість публічно ознайомлена про такі плани. Та найбільш тривожить містян, це система водовідведення.

“Детальним планом повністю передбачається реконструкція системи водовідведення і прийняті до уваги усі можливі ризики. Труби будуть проходити під дорогою і всі виводитимуться до загальноміської каналізації. Всі пропозиції та скарги ми детально будемо вивчати” - коментує заступник начальника Василь Мельник.

Однак, чи витримає різке навантаження цілим мікрорайоном міська каналізація — наразі це питання вивчається експертами.

Також, частина депутатів Рівне ради виступає проти будь якої забудови в реакраційні зоні озера. Один із них прокоментував:

"Басівкуське озеро має бути реакреаційною зоною. Будь які дозволи забудувати його є колективною безвідповідальністю, яка може привести до незворотніх наслідків. Це потакання забудовникам, які хочуть протягнути власні бізнес інтереси. Дана територія має зонування і змінювати його це порушення Закону. Ба більше, це серйозне навантаження на місто," - коментує депутат Рівне ради Роман Стасюк.

11 листопада в Майстерні Міста буде проходити громадське обговорення, на якому розробники презентуватимуть детальний план та почують думку громадськості стосовно того, що ця частина міста стане повністю забудованою.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber

Головне фото 4влада.