Гостем засідання Телепресклубу 4 грудня став лідер виборчих перегонів на посаду міського голови Рівного Володимир Хомко. Поговорити про перші кроки керівника “Рівнеоблводоканалу” на посаді міського голови зібралися редактори та провідні журналісти обласних засобів масової інформації.

У першій частині програми Володимир Євгенович розповів, що за час виборчої кампанії йому найбільше запам’яталися агітаційні “мультики” за Юрія Собчука та чорний піар, направлений проти нього одним з конкурентів у боротьбі за мерське крісло. З перемогою на виборах Володимира Хомка привітали “всі значимі кандидати на посаду, окрім Василя Червонія”.
Найперше, за що візьметься новоспечений мер – це кадрове оновлення працівників міськвиконкому. “Радикальних змін не буде: на першому етапі оновиться не більше третини апарату”, - заявив він. Щоправда, прізвищ Володимир Хомко поки що не назвав…


Що ж до пріоритетних галузей, то, на думку Хомка, “колосальна кількість проблем назбиралася у житлово-комунальній сфері”. Зокрема, він наголосив, що на часі зараз вирішення проблеми з лімітами газу, що закінчуються у теплопостачальних підприємств Рівного. Рівняни можуть лишитися без тепла практично під Новий рік…


Говорив Володимир Хомко і про ряд перспективних ідей, які він хоче втілити на посаді мера. Наприклад, питання об’єднання тих самих теплопостачальних підприємств у одну корпорацію. “Судіть самі: у нас нині чотири такі підприємства – “Комуненергія”, “Еско”, торговий дім “Комуненергія” та “Теплотранссервіс”. Всіх їх можна об’єднати в одну структуру, що значно скоротить фінансові витрати на їх підтримку”, — зазначив він.


Журналісти підняли питання вартості проїзду у рівненських маршрутках. На що Володимир Хомко відповів: “До мене вже зверталася група підприємців, які успішно практикують використання для пасажирських перевезень великогабаритних автобусів із низькою підлогою. Використання такого транспорту початково здешевить проїзд”.


Прокоментував лідер виборчих перегонів і наболіле питання побудови сміттєпереробного заводу. За його словами, до нього вже звертались інвестори з цього приводу. Але зізнався, що півторарічного терміну перебування при владі (до чергових виборів мера) навряд чи вистачить на вирішення цієї проблеми.


Насамкінець, Володимир Хомко сказав, що продовжуватиме ті проекти та справи, які свого часу розпочав покійний Віктор Чайка. Зокрема, так як і він, особисто буватиме на всіх об’єктах у місті. А також пообіцяв, що так як і на “Облводоканал”, можливо ходитиме на роботу пішки. Через парк Шевченка. А відтак – світло в парку обов’язково буде…