Влітку з Пекіна із золотими медалями повернулись фехтувальниці Галина Пундик і Ольга Жовнір. Їх тренер каже: після перемоги дівчат у вихованок є стимул більше працювати над собою. Як готують чемпіонів - знає наш кореспондент Олена ТОЛОЧИК.

Два роки тому нетішинський спортсмен Олександр Кутчер виборов звання чемпіона світу з пауерліфтингу за версією ВПО. Турнір в Чикаго проходив під патронатом Арнольда Шварценеггера. Влітку на Олімпійських іграх вихованки нетішинської спортивної школи Галина Пундик й Ольга Жовнір завоювали золоті медалі з фехтування. Тренер національної збірної України Валерій Штурбабін констатує: перемога дівчат – це ще робота психологів та багатьох фахівців.

Валерій Штурбабін каже, що після перемоги двох його вихованок на Олімпіаді в інших змінилося ставлення до тренувань. Спортсмени стали більше працювати над собою. І повірили: навіть у спортзалі невеликого містечка можна досягти вагомих результатів.

Фехтувальниця Ірина Марчук солідних нагород ще не має. Каже, що займається, аби підтримувати форму.

Одним - фехтування, іншим - футзал. Турніри з цього виду спорту зараз проходять у Нетішині. А загалом у спортивній школі займається майже 900 спортсменів.