Осіння пора - час, коли хочеться закутатись у теплий плед, їсти смачненьке і обійматися з найріднішими. А ще восени, як ніколи, можна щовечора насолоджуватися переглядом цікавих і пізнавальних фільмів всією сім'єю. Пропонуємо вам перелік з 10 популярних фільмів, які цікаво буде подивитися і дітям, і дорослим.

1. Август Раш, 2007 р.

Це затишна історія про перемогу добра над злом. Талановитий дванадцятирічний хлопчик мріє знайти своїх маму і тата. Він намагається цього досягнути музикою. Август вірить, що обов’язково поверне свою сім’ю, якщо буде грати. Зворушливий фільм чудово підійде для перегляду у сімейному колі.

Вік: +12 років.

2. Пригоди Паддінгтона, 2014 р.

Весела британсько-французька комедія про ведмедика з Перу. Тваринка в капелюсі вміє говорити. Не від доброго життя Паддінгтону довелось покинути дім і переїхати до Лондона. Ведмедик мріє знайти тут сім’ю і стати джентльменом. Але чи йому це вдасться.

Вік: +6 років.

3. Оптом дешевше, 2003 р., Оптом дешевше-2, 2005 р. 

Вам важко виховувати одну дитину? Тоді негайно вмикайте «Оптом дешевше». В основу кінострічки лягла реальна історія сім’ї з 12 дітьми. Що трапиться, якщо усе сімейство на кілька днів залишиться під опікою одного лише тата? Дивіться, смійтесь від душі та відчуйте, що ваше батьківство не таке уже й складне.

Вік: +12 років. 

4. Снігові пси, 2002 р.

У житті трапляється всяке! Задоволений життям дантист, головний герой фільму, отримав у спадок… упряжку їздових собак! Здавалось б, для чого йому ця морока. Однак песики вміють причаровувати. На спадщину зазіхає ще дехто, але новоспечений власник упряжки так просто не здасться. Весела сімейна комедія з неймовірно милими собаками.

Вік: +6 років.

5. Піт і його дракон, 2016 р.

Фантастична історія про хлопчика, який 6 років прожив один в далекому лісі. Хоча, говорити «один» неправильно. Вижити у чужому середовищі малюкові допоміг дракон Елліот. Що буде з драконом, якщо хлопчик повернеться до людей? Дивіться разом з дітками у кінострічці.

Вік: +6 років.

6. Врятувати містера Бенкса, 2014 р.

Фільм розповідає автобіографічну історію. Усі знають, хто така Мері Поппінс. Але навіть не уявляють, як важко було Уолту Діснею вмовити вперту і своєрідну авторку історій про няню зняти фільм. Про перемовини голлівудського кінематографіста та письменниці піде мова у кінострічці. Емоційний сімейний фільм. Особливої уваги заслуговує акторська гра Тома Хенкса та Емми Томпсон.

Вік: +12 років. 

7. Змішані, 2014 рік.

Сімейна комедія з Адамом Сендлером та Дрю Беррімор у головних ролях. У фільмі немає хитромудрих поворотів та несподіваних сюжетів, однак його шарм саме у простоті і легкості. Історія про двох одиноких батьків (тата і маму, якщо бути точнішим), які шукають сімейного щастя. Разом із дітьми вони потрапляють на один і той самий курорт. Герої ще не знають, що це початок нового життя.

Вік: +12 років.

8. Ми купили зоопарк, 2011 р.

Сімейний фільм,знятий на основі реальних подій. Головний герой втрачає дружину та роботу. Разом з дітьми він прагне розпочати життя з чистої сторінки. Шукаючи новий дім, сім’я натрапляє на закинутий зоопарк. Тепер їхнє завдання – врятувати 200 тварин. Добра історія для перегляду з дітьми.

Вік: +12 років. 

9. Десяте королівство, 2000 р.

Не обирайте цей фільм, якщо шукаєте щось для перегляду на один вечір. «Десяте королівство» – це міні-серіал, загальною тривалістю 417 хв (5 серій). Історія про паралельні світи, сімейні цінності та любов. А ще це безліч казок в одній: Спляча красуня, Білосніжка, Попелюшка та інші.

Вік: +6 років.

10. Аліса в країні чудес, 2010 р., Аліса в Задзеркаллі, 2016 р.

Хто така Аліса з країни чудес Ваша дитина знає. З книги чи мультфільму. А ось в інтерпретації Тіма Бертона казка набуває нового змісту. Чудова графіка, грим та костюми. Прекрасний підбір акторів. Чого тільки вартий капелюшник, якого грає Джоні Депп. Історія складається з двох фільмів, тож сімейний перегляд кінострічки можна розтягнути на усі вихідні.

Вік: +12 років. 

Приємного перегляду!

Читайте також: 5 мультфільмів, які надихнуть дитину на навчання у школі

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber