День, коли шану віддають усім людям, які невпинно допомагають тим, хто цього потребує.

Міжнародний день благодійності було започатковано резолюцією Генасамблеї ООН від 7 березня 2013 року.

Пропозицію організувати таке свято зробила Угорщина. Крім того, дату обрали не випадково – саме 5 вересня народилася Мати Тереза – відома місіонерка та католицька черниця.

Злидні супроводжують нас з незапам’ятних часів і можуть бути обумовлені різноманітними причинами і обставинами, залежними і абсолютно незалежними від людини. Воні схожі на якесь випробування і нашу, на жаль, іноді гідну спадщину. Воні небезпечні і непередбачувані. Воні уособлюють собою щось жахливе і зовсім не бажане. Єдина ефективна зброя проти них - це благодійність. У сучасному розумінні благодійність не сильно відрізняється від тих понять і принципів, які були притаманні цьому явищу протягом всієї історії нашого людства. Творити благі і добрі безкорисливі справи, милосердя чинити тим, хто потребує цього особливо, завжди було гідним і шанованим заняттям.

За Всесвітнім індексом благодійності, який встановлює Британський благодійний фонд CAF, Україна ще в 2016 році зайняла 106 місце серед 153 країн світу. У 2017 році - 90 місце.

Для визначення індексу благодійності в країнах проводиться опитування, де з’ясовують кілька пунктів. Так, у респондентів запитують, жертвували вони гроші або працювали волонтером. Або ж просто допомагали незнайомій людині, який виявилася в нужді.

В Україні сфера благодійності регулюється законом «Про благодійну діяльність та благодійні організації», який визначає «загальні принципи благодійної діяльності в, забезпечує правове регулювання відносин у суспільстві, спрямованих на розвиток благодійної діяльності, утвердження гуманізму і милосердя, забезпечує сприятливі умови для утворення і діяльності благодійних організацій».

Дякуємо усім, хто долучається до цієї нелегкої, але дуже потрібної справи!

До слова, Анжела Мокра потребує допомоги небайдужих рівнян

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber