В Україні все менше токарів, зварювальників, інженерів та трактористів. Люди цих спеціальностей їдуть закордон бо там більше платять. Знайти такого працівника на Рівненщині для роботи на заводі чи агрофірмі, досить важко, кажуть експерти. Роботодавці ж переконують, що гідну заробітну плату можна мати і на Батьківщині.

Ні дня не пожалкував про свій робітничий вибір Роман. Чоловік працює інженером-конструктором на приватному підприємстві на Здолбунівщині. Роман розповідає, гідна заробітна плата, постійне навчання та кар'єрний ріст, відтак думок про роботу закордоном, у нього не виникало.

В мене з'явилася можливість опанувати нові можливості. Вивчив креслення на виробництво, - говорить інженер-конструктор Роман.

Втім навчатися та працювати на заводах Батьківщини, хочуть одиниці, кажуть роботодавці. Додають, з кожним роком знайти кваліфікованого працівника все важче, хоча й пропонують конкурентноспроможну заробітну плату.

Знайти готового спеціаліста, який прийде і стане за станок досить важко, це проблема. Обладнання для виготовлення продукції специфічне, потрібні досвідчені кадри. Є проблеми з досвідченими кадрами, - говорить Володимир Степанчук.

Знайти роботу від десяти тисяч гривень на Рівне нщині можливо, кажуть в обласному центрі зайнятості. Інша справа, що люди надають перевагу заробіткам за кордоном.

Є зарплата на Рівне нщині п'ятнадцять тисяч. Їм платять у залежності від важкості і решта, - каже заступник директора Обласного центру зайнятості Тетяна Новорок.

Що стосується робітничих спеціальностей для жінок, то у попиті швачки та кондуктори. Вони можуть відповідно отримувати до дев'яти та шести тисяч гривень, додають спеціалісти.  

Читайте ще: ремонт кипить: як зараз виглядає рівненський Авангард

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber