Відома американська органістка Ґейл Арчер завітала до Рівного з тематичною програмою. На концерті жінка заграла композиції українських митців. А все для того, щоб зблизити кордони між нашими країнами.

Орган - один із найстаровинніших музичних інструментів. Грати на ньому - справжнє мистецтво. Надихнути і ще більше наблизити рівнян до класичної музики приїхала Ґейл Арчер - видатна американська органістка. За її спиною номінація на престижну нагороду у світі музики – премії GRAMMY. У Рівному американка презентувала нову програму, спеціально написану для українців.

Сьогодні особливий день, бо вся програма складається з українських композиторів і двох американських жінок-композиторів. І з жінок, це Світлана Острова - українська композиторка. Тобто у програмі пролунає сучасна українська та американська музика. - розповіла американська органістка Ґейл Арчер.

На концерт завітали не тільки рівняни. Пані Алла приїхала з Кривого Рогудо сестри, розповідає, що в органному залі вперше - і від концерту хоче отримати максимум задоволення.

Це дуже такий цікавий концерт, хто її не слухав, то треба послухати. Я раніше слухала її в інтернеті, маленькі такі уривки. А наживо я ніколи не чула. Знаєте таке задоволення хочу, щоб я відпочила і на довго запам'ятала. У мене така ейфорія, що я даже розказувати не можу.

А ось Ірина з чоловіком приїхали з Грузії, аби відчути атмосферу органу і послухати Гейл Арчер.

Відвідуємо рідко, бо рідко буваємо в Рівному, тому гріх було не скористатися такою можливістю.

Концерти Ґейл Арчер завжди захоплюють, бо ж програму вона складає скурпульозно. Воно й не дивно, бо американка вміло поєднує в собі таланти музиканта-віртуоза і хормейстра. У Рівному Ґейл Арчер вже не вперше і своїми враженнями про місто ділиться залюбки.

Рівне - це прекрасне місто. Тут повно енергії, тут дуже хороший орган. Більше того органний зал - неймовірно красивий. У цьому залі дуже і дуже добра акустика.

Більше того музикантка розповідає, що в Україну її запрошують часто. Вона вже побувала в Чернівцях, Львові та Луцьку. І все для того, аби більше українців відчули атмосферу органу від справжнього професіонала.  

Читайте ще: у Рівному готуються до святкових днів

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber