Відомий рівнянин Макс Кідрук - один з найуспішніших письменників нашого часу в Україні. Новий його роман "Доки світло не згасне назавжди" вийде у світ вже восени цього року. Чим здивує читачів книга дізнайтесь далі у статті.

На своїй сторінці у Facebook письменник ділиться інформацією про новий роман і його особлисвості. Однією з родзинок нової книги стане створення мобільного додатку до неї. За словами автора, найбільш ефектною частиною додатку буде інтерактивна обкладинка, а найважливішими - додаткові тексти або відгалуження основного сюжету. Ці відгалуження - не просто шматки роману, викинуті в онлайн.

Із мобільним додатком структуру роману буде деревоподібною, це дасть змогу додати гілки, які описуватимуть другопланових героїв, розкриватимуть невидимі зв’язки, показуватимуть той чи той епізод з абсолютно несподіваного боку.

Іноді говорять: роман має нелінійний сюжет, але це, як на мене, неправильно. Під нелінійністю зазвичай розуміють хронологічну непослідовність - це коли кілька історій розвиваються паралельно лише у читача в голові, а на папері їхні епізоди, хоч і перемішані, йдуть один за одним, немовби нанизані на нитку. Тобто технічно роман таки залишається лінійним. Таким, наприклад, є #ДеНемаєБога - шість на перший погляд хаотично переплетених історій, і логіка чергування окремих епізодів стає зрозумілою ближче до кінця, - пише автор. 

Доповнена реальність (у даному випадку - виведення фрагментів тексту за межі основного блоку) дозволяє створити по-справжньому нелінійний сюжет. Якщо раніше роман так чи так був лінійним, то тепер, із мобільним додатком, його структуру можна зробити деревоподібною - додати гілки, які описуватимуть другопланових героїв, розкриватимуть невидимі зв’язки, показуватимуть той чи той епізод з абсолютно несподіваного боку.

Що це дає? Для читача - глибину, для автора - можливість створити об’ємну історію з купою взаємопов’язаних деталей, складність і продуманість яких обмежується лише його уявою.

Чому для цього потрібен додаток? Тому що другорядні фрагменти завеликі для того, щоб запхати їх у зноски. Вставляти їх безпосередньо у тіло роману також не варіант, адже вони не рухають сюжет, і читач, поринаючи у відгалуження посеред епізоду, лише відволікатиметься та буксуватиме.

Новий роман Макса Кідрука - це суміш драматичної історії та фантастики. Його події частково відбуваються безпосередньо у Рівному. 

Одною з крутих візуальних фішок у мобільному додатку до роману #ДокиСвітло буде можливість побачити під час читання місця, де розгортаються найважливіші події. Таких локацій буде вісім, більшість - відзняті з повітря, й одну з них показано нижче. Кожна з локацій міститиме детальні підписи, а також кілька "наземних" фотографій, які можна відкрити, натиснувши на кружечок із долонею, - ділиться письменник. 

Більше про книгу та додаток можна дізнаєтися на презентаціях у #ДокиСвітлоТур. Повний розклад туру тут

У Рівному презентація відбудеться 12 вересня. Замовити книгу з автографом можна за посиланням.

Нагадаємо, нещодавно письменник презентував обкладинку до нового роману. Дописи про новий роман збирають на сторінці автора у Facebook сотні вподобань та десятки коментарів.

 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber