фото ілюстративне
Лише за 2019 рік на території Рівненської області зареєстровано 16 подій, пов'язаних з опором працівникам поліції.

За час діяльності патрульної поліції Рівне нської області виникало багато ситуацій, коли порушники з метою уникнення відповідальності чинили опір поліцейським. І навіть більше - застосовували силу, намагаючись нанести тілесні ушкодження патрульним.

Зокрема один із останніх фактів, який зафіксовано у Рівному - це сутичка біля нічного клуба. 7 липня копи отримали виклик - стрілянина поблизу розважального закладу. Відразу ж направили на місце події патрульних.

Закінчився конфлікт тієї ночі тим, що один із чоловіків вирішив перейти до радикальних дій та завдав тілесні ушкодження працівнику патрульної поліції. Така ситуація не в новинку для патрульних.

До теми: Деталі інциденту, в якому постраждав рівненський патрульний 

Чимало історій пов'язані із затриманням п'яних дебоширів. Напившись до неадекватного стану, бешкетники агресивно себе поводять, вживають нецензурну лайку, та часто лізуть в бійку. Наприклад, 20 травня цього року, під час опрацювання виклику "сімейне насильство", нетверезий чоловік побив патрульного. У копа діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забій голови. Зловмисника відразу затримали згідно статті 208 кримінально-процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

До теми: Сімейний дебошир у Рівному побив патрульного 

Окрім фізичного насильства, цього року у місті Вараш нетверезий чоловік дав своєму бійцівському псу команду шматувати полісменів, які приїхали на виклик сусідів.

До теми: У Вараші затримали молодика, який нацькував на поліцейського бійцівську собаку 

Від адміністративного штрафу до позбавлення волі строком до 14 років за погрози та насильство над правоохоронцями. За фізичні напади, пошкодження майна та непокору злочинцям світить - реальне покарання. Пам'ятайте - кожну постанову чи дію правоохоронців ви маєте право оскаржити не кулаками чи лайкою, а цивілізовано - у суді. В іншому разі, якщо ваші емоції візьмуть силу над розумом можна втратити не лише час та здоров'я але й свободу.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber