У Рівному пес бійцівської породи покусав безпритульну собаку. Сталося це через те що господарка тварини вигулювала його без намордника. Травмованого пса врятували, та відвезли до ветеринарної клініки. Такі порушення правил вигулу собак не рідкість.

Цього безпритульного пса покусав стаффордширський тер'єр. Сталося це, 17 липня, на вулиці Млинівській у Рівному. Постраждалу тварину небайдужа рівнянка Наталія привезла до ветеринарної клініки. Там чотирилапого прооперували. Жінка розповідає, собака постраждав через те, що власниця пса бійцівської породи вигулювала його без намордника.

В нас є дворові пси. І в нас стався такий не хороший випадок, що у нас погризли дворового пса. Яку ми ось зараз рятуємо, і надаємо першу допомогу. Я просто скажу єдине, що ця жінка знову переїде з цією бійцівською собакою, в інший район, і будуть знову проблеми.

Ще один свідок страшної події пані Тетяна. Жінка каже,господарка стаффордширського тер'єра гуляє на цій вулиці щодня.

Вона гуляє без намордника. Він збоку просто телепається. В нас багато дуже дітей. Колись вона забігла до нас на спорт городок, і діти дуже сильно перелякалися. А щоб це була дитина а не собака. Як би ми хвилюємося за своїх дітей.

Відразу після нападу тер'єра на безпритульного пса люди зателефонували до поліції. На виклик патрульні приїхали, втім двері квартири власниця собаки їм не відкрила.

На місцем проживання вона була відсутня або ж не відчинила двері. ... відповідно поліцейські домовилися що у разі якщо громадянка знову порушуватиме правила вигулу тварин відразу повідомили в поліцію. І ми відразу зреагуємо, прибудемо та зафіксуємо, - каже речниця патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко.

Нам також не вдалося зв'язатися з господаркою собаки. Подібні ситуації у Рівному трапляються часто. Зокрема, на вулиці Макарова 26, батьки дітей без нагляду не залишають. А все тому, що там один чоловік щодня вигулює свою бійцівську собаку без намордника. Люди кажуть, траплялися випадки, коли тварина кидалася на інших безпритульних чотирилапих. Обурені говорять на камеру, проте не хочуть показувати своє обличчя. Для анонімності змінюємо і голос.

А бували випадки, коли пес кидався і на людей, - додає жінка.

Мешканці будинку запевняють, сам господар тварини поводить себе агресивно.

Реакція притуплена. І що та собака може собі робити. Це не відомо. ....собака кидається на тварин інших, значить дитина може взяти палку чи лопатку і ігратися. І ця собака може так само зреагувати і на дитину маленьку.

Зв'язатися з чоловіком ми намагалися та все марно. Однак, за словами сусідів, впродовж декількох днів чоловіка вдома немає. Кінологи кажуть, агресивних тварин можна перевиховати. Проте це займає багато часу.

Якщо господар не може адаптуватися під дану породу, не зможе навчитися нею керувати, то потрібна заміна господаря. От і все. Собака як правило піддається , навіть в достатньо дорослому віці. Чому? Тому що собака реагує на довколишнє середовище, на подразники, на команди господаря, на його настрій. Це в якомусь сенсі дзеркало. Тобто ми ж не будемо злитись на дзеркало якщо ми постаємо в ньому в не привабливих позах.

За порушення правил вигулу собак згідно з буковою закону господарям загрожує попередження або ж штраф. Втім не великий, лише 51 гривня.
 

Дивіться також: як рівнянам вберегти свій організм від різких перепадів температури?

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber