В ніч на 20 липня, в Україні офіційно оголошений день тиші. А будь яка передвиборча агітація закінчилася о 12 годині ночі. Це за день перед достроковими парламентськими виборами. Усе для того аби виборці могли остаточно визначитися зі своїм кандидатом без будь якого впливу.

20 липня в Україні - День тиші. У цей час будь-яка політична реклама та агітація заборонена. Розпочинають її прибирати ще вночі. Зазвичай це роблять комунальники. Ми вирішили перевірити деякі вулиці Рівного чи уся передвиборча реклама, згідно з буквою закону - знята. На вулиці Соборній о 4:30 ранку зустрічаємо працівницю Рівне нського ШЕУ.

Ось ці о , такі маленькі збираємо, що ось на асфальті то збираємо. Мусимо....Ну в мусорці, хтось здирає то ми кидаємо, за Курсика за Осуховського, - розповідає працівниця Рівне нського ШЕУ.

Чимало білбордів пусті. Про листівки з кандидатами у нардепи, тепер нагадують лише їх зірвані частини. Втім, прибрані вони не всі. Зокрема на проспекті Миру подекуди висить передвиборча агітація. Таке ж ми побачили на вулицях Костромській та Соборній. Це є порушенням закону. Окрім того, у центральній частині міста, замість передвиборчої агітації вже розміщенні плакати з лозунгами. Немає облич чи прізвищ кандидатів. Втім впізнати яка партія представлена не важко: за кольорами або ж лозунгами. За словами поліції, у день тиші до них надходили скарги про порушення закону.

Десять повідомлень, з можливим порушенням виборчого законодавства. По ним зараз проходять перевірки й будуть прийматися відповідні рішення. Адміністративне правопорушення. Поки ми не бачимо таких порушень яким тягнули б за собою відкриття кримінального провадження, - каже начальник відділу комунікації ГУНП у Рівне нській області Антон Крук.

Читайте також: у день голосування на Рівне нщині зафіксували агітацію у трьох округах

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber