Втративши зв’язок із рідним братом, 39-річна жителька Дубна звернулася із заявою до поліції першого квітня 2016 року.

Жінка просила допомогти встановити його місце знаходження, зазначивши, що 41-річний чоловік не був офіційно зареєстрований за жодною адресою і у 2015 році проживав у Рівному.

У зв’язку зі зникненням особи, поліцейські розпочали досудове розслідування за фактом умисного вбивства.

У результаті проведених тривалих розшукових заходів, завдяки скрупульозній та злагодженій роботі всіх підрозділів поліції області вдалося встановити хронологію тогочасних подій та осіб, причетних до злочину.

Оперативники управління карного розшуку з’ясували, що 19 серпня 2015 року зниклий дубенчанин приїхав у гості до 53-річного жителя Дубровиці. Під час застілля між ними виник конфлікт, у ході якого господар завдав знайомому удар ножем.

Отримані тілесні ушкодження виявилися несумісні з життям — житель Дубна помер на місці події. Аби приховати злочин, батько із сином закопали тіло загиблого неподалік будинку у лісових хащах. Обоє ретельно мовчали про скоєне.

Однак через два роки на сході України загинув і сам зловмисник, а його 26-річний син після наведення беззаперечних доказів зізнався в усьому і погодився показати орієнтовне місце, де закопували тіло.

Як зазначив Сергій Волков, два дні поліцейські за участі місцевих жителів, які згодилися допомогти, перекопували місцевість. До пошуків залучили й екскаватор. Учора, 18 липня, близько 16 години поліцейські натрапили на череп людини. Згодом за участю слідчих та криміналістів слідчого управління вдалося знайти рештки скелету загиблого, які у рамках кримінального провадження скеровуватимуть для проведення експертизи, зокрема і судово-генетичної.

Читайте також: загинув після дня народження: на Сарненщині 11-річного хлопчика засипало піском

Варто зазначити, що відповідно до частини 2 статті 396 Кримінального кодексу України не підлягають кримінальній відповідальності за заздалегідь не обіцяне приховування злочину члени сім'ї чи близькі родичі особи, яка вчинила злочин, коло яких визначається законом. Тобто, 26-річний житель Дубровиці покарання не нестиме.

До слова, схожий злочин стався на Дубенщині. Під час конфлікту пасинок завдав численні удари руками та ногами вітчиму, що призвели до смерті, після чого його тіло закопав у лісопосадці. Наразі 28-річному жителю села Турковичі подвіомили про підозру у вчиненні умисного вбивства та обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber