Поліцейські скерували до суду 45 адмінматеріалів щодо порушення виборчого законодавства.

Із початку передвиборчої компанії на території Рівне нської області зареєстровано 122 факти, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства.

За результатами перевірки складено та скеровано на розгляду суду 45 адміністративних матеріалів, із яких: за частиною 2 статті 212-13 (розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації без вихідних даних) – 37 протоколів, за статтею 152 (порушення держстандартів, норм і правил у сфері благоустрою) – 4 протоколи, за статтею 173 (дрібне хуліганство) – 2 протоколи та по одному – за частиною 2 статті 212-14 (порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів) та 212-10 (порушення обмежень щодо проведення передвиборної агітації) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Найбільше правопорушень зафіксовано в обласному центрі та Сарнах.

Крім того, тривають досудові розслідування у двох кримінальних провадженнях за фактами підроблення документів та хуліганства, які мали місце у Рівному та Дубно відповідно.

Відсьогодні працівники поліції приступають до охорони виборчої документації, а десятеро поліцейських із 16 липня вже несуть службу на окружних виборчих комісіях.

Всього до охорони публічної безпеки та порядку на 1011 виборчих дільницях (з яких 5 ОВК) залучається 1223 працівники поліції.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

Читайте також: Правоохоронці Рівне нщини заступили на охорону п’яти окружних виборчих комісій

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber