Одні називають каву отрутою, інші п'ють її чашками, ні про що не переживаючи. Якщо ви кавоман, то ви точно повинні позбавитися від міфів, якими досі лякають деяких любителів цього напою.

  

Чи викликає кава залежність?
Чи не на 100% правда, звичайно, до кави дійсно можна звикнути, але залежність по типу наркотичної вона не викликає. Кофеїн не загрожує нашому здоров'ю так сильно, як навіть самі легкі сигарети або спиртне.
Якщо ви відмовитеся від кави, то, швидше за все, не відчуєте ніякого фізичного дискомфорту, хіба що психологічно вам буде складно.
 
Кофеїн міститься тільки в каві?
Навіть якщо припинете пити каву, ви не відмовитеся від кофеїну, адже він міститься в чаї, какао, енергетиках, кавовому морозиві. Каву можна знайти навіть в деяких лікарських препаратах.
 
 
Чи можна пити каву перед сном?
Кофеїн виводиться з нашого організму через 8-10 годин. Однак навіть якщо ви вип'єте кави перед сном, його доза може бути занадто мала, щоб якось вплинути на сон. Наприклад, в еспресо іноді кількість кофеїну не перевищує 60 міліграмів, навіть менше, ніж у звичайній чашці чорного чаю.
 
Кофеїн підвищує тиск?
У загальному і цілому, не завжди. Залежить від того, як саме ваш організм реагує на каву. Експерти вважають, що кожна людина повинна встановлювати взаємозв'язок самостійно. Можна випити чашку кавового напою і через півгодини виміряти артеріальний тиск за допомогою тонометра. Якщо ви опинитеся в групі людей, тиск яких реагує на каву, пийте її в обмеженій кількості.
 
Кофеїн вимиває кальцій з організму?
Всмоктуваність кальцію можна погіршити, якщо випити за день близько 744 міліграмів кофеїну, це близько 12 чашок еспрессо. Скажімо прямо, якщо ви п'єте 12 чашок в день, то кальцій буде не найголовнішою проблемою. У нормальних дозах кава на кальцій не впливає, а тим, хто все-таки хоче перестрахуватися, медики радять додавати в каву молоко, щоб нівелювати будь-який вплив на організм.