Упродовж липня телеканал «Рівне 1» провів сім прямих ефірів, у яких кандидати-списочники від усіх політичних партій, які зареєструвалися на виборах до Верховної Ради України мали можливість презентувати свою політичну силу.

 Фінальний прямий ефір проекту «Вибір» стартує вже цього четверга о 21.10. До участі у ньому телеканал запрошує представників усіх політичних сил, а саме:

- "Опозиційний блок"
- "Сила і честь"
- Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
- "Патріот"
- "Сила людей"
- "Опозиційна платформа - За життя"
- "Партія зелених України"
- "Всеукраїнське об'єднання "Факел"
- Об'єднання "Самопоміч"
- "Європейська солідарність"
- "Українська стратегія Гройсмана"
- "Громадянська позиція"
- "Соціальна справедливість"
- "Слуга народу"
- "Сила права"
- "Радикальна партія Ляшка"
- "Партія Шарія"
- "Голос"
- Політична партія "Незалежність"
- "Аграрна партія України"
- Всеукраїнське об'єднання "Свобода"
- Рух нових сил Михайла Саакашвілі

Телеканал наполягає на участі у ефірі саме кандидата-списочника від політичної сили, який не брав участь у попередніх ефірах програми «Вибір» на «Рівне 1».

За форматом проекту кожен учасник матиме по 1 хвилині вступного та заключного слова. А також матиме можливість поставити запитання усім своїм опонентам та подискутувати з ними – дебати.

Кандидати не мають права прямо агітувати за себе/політичну силу та/або проти когось з опонентів/політичну силу та чітко дотримуватись відведеного часу.

Якщо учасник використав час не у повному обсязі, редакція залишає за собою право використовувати його на власний розсуд.

Представників партій, які готові взяти участь у ефірі, просимо попередньо повідомити редактора ефіру за номером телефону 0961140011 до 12.00 четверга, 18 липня, та після попередньої реєстрації за телефоном прибути на телекомпанію о 20.40 четверга, 18 липня (м. Рівне , вул. Петра Могили, 28)

Проект підготовлено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" у межах проекту "Сприяння розвитку критичного мислення та свідомому вибору громадян задля забезпечення чесних і справедливих виборів”. Матеріал відображає позицію авторів і не обовязково збігається з позицією Міжнародного фонду "Відродження"