«Зелене Купало в літо упало» - саме під такою назвою влаштували тематичний фестиваль на Кореччині на березі річки Корчик.

Традиційний для району захід відбувається вже 15-рік поспіль. А цього року, за погодженням з Міністерством культури України, фестивалю присвоєно статус Всеукраїнського.

«Зелене Купало в літо упало» розпочався у п’ятницю 12 липня та тривав два дні. Спочатку для учасників влаштували круглий стіл «Мистецтво об’єднує нас». Там присутні знайомились із місцевою культурою та розповідали про важливість цього фестивалю.

А вже на наступний день, відвідавши мистецьку вітальню Корецького РБК, учасники урочистою ходою вирушили на берег річки Корчик.

На народні гуляння прибули професійні, аматорські колективи та народні умільці. Прекрасну спільну концертну програму «Святковий розмай» підготували творчі колективи Луганської, Київської, Житомирської, Хмельницької, Львівської, Волинської, Рівне нської областей.

Дивіться також: як на Рівне нщині цьогоріч пройшов етно-еко фестиваль "Буща папороть"? (ВІДЕО)

В ході святкового дійства гості змогли відвідати ярмарку розваг і містечко ремесел, презентацію садиб «Гостинна Кореччина запрошує», поплавати на човнах, покататися верхи на конях, зробити фото напам’ять блія спеціальної фотозоні.

Фольклорне свято «Петрівочка – мала нічка», день річки Корчик, спортивні, кінно-трюкові розваги, конкурс «Купальська красуня», театралізоване купальське дійство «Чари Купальської ночі», фаєр-шоу, виступ гурту «Гуляй Город» - і це навіть не повний список розваг Купальських святкувань.

Завершився фестиваль музейними гостинами і виставкою майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Корецького районного історичного музею.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber