На Рівненщині майже півсотні людей отруїлися на весіллі. Сталось це у селищі Мізоч, Здолбунівського району. Гості гуляли у місцевому кафе, а вже у понеділок половина з них потрапила у лікарню. Серед хворих і наречені. У людей висока температура та шлункові розлади.

В понеділок після 11 години мені стало погано. Я почав блювати, почалася висока температура і на вечір швидка мене забрала уже сюди, - говорить Михайло Синюк. 

З такими симптомами як у Михайла, у Здолбунівську районну лікарню потрапили ще декілька десятків людей. Отруїлися вони усі на весіллі, яке відгуляли у неділю.

Хворі скаржилися на підвищення температури тіла до 40, загальну слабість, нудоту, блювоту, ломоту в суглобах, головний біль і часті рідка випорожнення. Попередній діагноз гострий гастроентероколіт, - каже завідувачка інфекційним відділенням Здолбунівської районної лікарні Людмила Ткачук.

До лікарні люди почали звертатися у понеділок. Зараз в інфекційному відділенні перебувають 46 хворих.

На протязі вчорашньої доби, 15 липня, до нас із 1 години дня до 1 ночі було госпіталізовано до лікарні 40 хворих, із них було 9 дітей. Хворі приходять і сьогодні, було доставлено ще 6 хворих, - розповів заступник головного лікаря з медичної частини Здолбунівської районної лікарні Василь Мацьоха.

І ще одна частина пацієнтів, за словами людей перебувають у лікарні міста Шумськ - це Тернопільська область.

До теми: за фактом отруєння Здолбунівські правоохоронці проведуть розслідування

В Шумську в лікарні, всі родичі нареченого. І хресні, і родичі, і сестри, і брати.

Весілля святкували у ресторані "Гурман", селища Мізоч. Заклад новий, відкритий буквально у травні. Наречена, яка теж отруїлася розповідає, що їжа була смачною, єдине на що скаржилися люди.

Їм не сподобалася риба і не сподобалося,ковбаски, там були такі з фаршем. А другі кажуть, що в рибі.

У самому закладі переконують, продукти були закуплені вдень перед весіллям. У всіх працівників є медичні книжки. Що стало причиною отруєння не знають.

Самі не знаємо, закрили на 10 днів робочих. Поки що чекаємо результатів. В неділю було весілля, куплено все було в суботу. Оброблено за дві години все було розставлено. Місяць назад заклад відкритий, кухня чиста, - розповідає представник закладу Петро Мосійчук.

Що стало причиною масового отруєння, фахівці лабораторного центру ще сказати не можуть. Ведуться відповідні дослідження.

Вчора наші фахівці почали працювати спільно з спеціалістами Держпротспоживслужби по локалізації спалаху, проведення протиепідеміологічних заходів, - говорить директор обласного лабораторного центру Роман Сафонов.

За фактом масового отруєння на Здолбунівщині відкрито кримінальне провадження.
 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber