Сьогодні, 13 липня, вибухонебезпечний предмет здетонував поруч з двома дітьми.

Трагічна подія трапилась у селищі Смига, Дубенського району, коли 13-річний хлопчик та його молодша сестра знаходились у гостях в дідуся. 

Вибух відбувся близько 12:00. За інформацією від правоохоронців, брат із сестрою грались в літній кухні на території приватного будинку свого дідуся. Діти відкрили металевий сейф, що стояв у кухні. В ньому вони знайшли коробку, яка зовні не викликала жодної небезпеки, втім, як з'ясувалося, в ній був вбудований вибуховий пристрій. Коли хлопчик відкрив коробку, стався вибух. В результаті детонації діти померли на місці події до приїзду швидкої. 

Читайте також: На Рівне нщині внаслідок вибуху загинуло двоє малолітніх дітей (ОНОВЛЕНО)

59-річного господаря затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За фактом умисного вбивства двох і більше осіб, а також за фактом незаконного поводження з вибуховими речовинами та боєприпасами слідчі Дубенського відділу поліції розпочали досудове розслідування за пунктом 1 частини 2 статті 115 та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України відповідно.

Окрім того, встановлено, що чоловік і раніше притягався до кримінальної відповідальності за статтею 263 ККУ. Відомо, що житель Смиги полюбляв збирати різний металобрухт, зокрема й предмети часів війни.

Наразі вибухотехніки ГУНП знайшли ще три подібних саморобних пристрої у різних приміщеннях господарства,а також предмети часів війни. Все це сьогодні, 13 липня, знешкодять.

Завтра вибухотехніки продовжать роботу разом з піротехніками ГУ ДСНС.

Біля будинку, де трапилась трагедія, буде виставлений наряд поліції для охорони місця події. 

Чоловік співпрацює з правоохоронцями та зазначає, де і що лежить. У сімї загиблих дітей батьки виховують ще 15-річну доньку.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber