Звичайно, ніхто не купує в супермаркеті продукти, в яких закінчився термін придатності, підгнилі фрукти або щось в пошкодженій упаковці.

Але, не завжди можна переконатися в якості продукту за явними ознаками. Давайте дізнаємося декілька корисних порад, які допоможуть вибирати тільки якісну продукцію в супермаркетах.
 
Овочі
Не варто визначати свіжість і стиглість овочів по їх гладкості та ідеальним формам. Вони не можуть бути ідеальними, адже коливання температури в денний і нічний час приводять до деяких деформацій.
 
Огірок
 
Молоді і свіжі огірочки завжди мають світло-зелений колір. Якщо цей овоч має жовтий відтінок, то це свідчить про наявність нітратів або перезрілість. Також, не варто брати м'які огірки.
 

Помідор
 
Їх потрібно вибирати по запаху, так як саме характерний аромат вказує на те, що томат буде соковитим і смачним. На дотик помідор повинен бути м'яким, але пружним із зеленою плодоніжкою без жовтизни.
 
Авокадо
 
Воно не повинно бути твердим, як камінь. Якщо авокадо має зелений колір під плодоніжкою, значить воно ще не встигло перезріти, і його можна сміливо купувати.
 
Гриби
 
Свіжі грибочки не кришаться і не ламаються, а пластини під шапкою розташовані дуже близько один до одного. У старих грибів пластини розставлені широко.
 
Капелюшок печериці повинен бути закритим, а сам гриб повинен бути світлого кольору, без чорних вкраплень. Не варто купувати шампіньйони з пошкодженою або темною плівкою між ніжкою і капелюшком.
 
Фрукти
 
Як і овочі, будь-який фрукт потрібно вибирати по запаху. Стиглий і соковитий фрукт повинен видавати солодкуватий запах без будь-яких ноток бродіння або цвілі. Також не варто купувати фрукти в упаковці з конденсатом.
 
Ананас
 
Соковитий ананас відчувається важким за вагою. Якщо на нього натиснути, то він повинен злегка «продавлюватися», і відразу ж відновлюватися. Зрілий ананас має верхівку, яка повинна трохи хитатися.
 
Абрикоси, персики і сливи
 
Вони не повинні деформуватися при натисканні, і мати абсолютно суху поверхню.
 
 
Кавун
 
Якщо він стиглий, то при постукуванні по ньому можна почути гучний звук, а плодоніжка повинна бути висохла. Якщо кавун має ідеально-зелений колір, то є ймовірність, що він незрілий або перекачаний хімікатами. Якщо на кавуні є жовта пляма, то це означає, що він стиглий, так як визрівав на землі тривалий час.
 
М'ясо і риба
 
Перше на що потрібно звертати увагу - це колір м'яса: яловичина повинна бути рівномірно червоною, свинина - блідо-рожевою, курка - рожево-білою. Якщо на м'ясі є сірий відтінок, завітрені краї, дивний наліт або воно дивно пахне, значить воно не свіже.
 
При виборі риби потрібно звертати увагу на її зябра. У свіжої риби вони повинні бути червоні. У простроченої або розмороженої риби зябра будуть темні або сірі. Також про свіжість річкових і морських жителів говорять їх зіниці: у несвіжої риби вони каламутні, у свіжої - прозорі.

Молочні продукти і яйця
 
Для молочної продукції важливі дати зберігання і виробництва. Чим менше днів зберігається продукт, тим менше в ньому консервантів.
 
Шкаралупа свіжих яєць повинна бути матова. Краще купувати категорію «Вища» або C0. Це показник того, що кури, які несли такі яйця в хороших умовах.
 

Сир не повинен підтікати або мати пошкодження на упаковці. Етикетки сирів і вершкового масла не повинні мати написи «сирний продукт» або «масляний спред».