Для туристів зась: у Тараканівському форті на Рівненщині знімають фільм - фентезі "Джура - Королевич". Це українська казка про лицарів часів середньовіччя, у якій розгортається боротьба між добром і злом. Процес зйомок триває вже другий тиждень. У цей час туристів на територію оборонної споруди не пускають. На кіномайданчику задіяні 200 акторів, облаштовані різні локації.

Злі сили зайшли у поселення. Шукають маленького королевича, щоб вбити. Саме такий фрагмент фільму "Джура- Королевич" зараз знімають на майданчику.

Це казка для дітей. Про що можуть бути казки - про боротьбу добра зі злом. Зло у казці, яке називається лангомери і сьогодні ми знімаємо сцену, як вони нападають на поселення, грабують та викрадають дітей, - говорить режисер фільму "Джура - Королевич" Антон Гойда.

Народний артист України В'ячеслав Хім'як грає у фільмі простого селянина. Він позитивний герой, який виступив проти зла, за це його вбивають.

Я протестую проти тої сваволі, яку диктують ті, що прийшли до влади. Я дуже позитивний герой! Я сказав йому "Будь ти проклятий!" і плюнув йому в обличчя, а він мене вбив, - каже актор В'ячеслав Хім'як.

Семирічна Кіра знімається у кіно з 4 років. Пройшла кастинг на роль Марійки у цьому фільмі. За сценарієм її батьків вбили злі лангомери. А дівчинка врятувалась. Юна акторка пригадує, як готувалась до зйомок.

Сьогодні нас забирали в 4 ранку, вона спокійно проснулась, знала куди вона їде, їй це дуже подобається, - розповідає мама акторки Ірина Подольська.

Повнометражний фільм "Джура - Королевич" - це казка часів середньовіччя. За сценарієм злий чаклун вбиває короля Юрія. Головний герой Джура - Іванко у 16 років дізнається, що він син короля. Тепер злі сили хочуть знищити і хлопчика. Джурі доведеться перемогти зло.

У нас досить відомий акторський склад, це Віталій Салій, В'ячеслав Довженко, Олександр Кобзарь і дуже багато акторів масових сцен.

Загалом біля двох сотень акторів задіяно у фільмі. Кожен з них по-своєму готувався до зйомок. Олександр Алексєєв актор, каскадер. Упродовж місяця вчив битись на мечах хлопців, які у фільмі грають злих лангомерів. Каже, все має бути досконало і одяг також.

Таким чином виглядає наша маска ось так виглядають лангомери! Ці костюми більш художні, але ми їх підлаштовуємо під себе щоб було зручніше працювати. Ці костюми були схожі на спідничку, але ми їх підлаштували під себе, - розповідає актор Олександр Алексєєв.

Бюджет фільму 28 мільйонів гривень. Тараканівський форт - головна локація для зйомок. Тут за сценарієм палац королівства русинів та поселення селян.

Найбільше часу у нас пішло на дане поселення, ми ще вночі до 24.00 його робили. А з 5 ранку до 10.00 ліпили ще мох та все інше, - говорить художник-постановник Шевкет Сейдаметов.

Біля знімального майданчика постійно чергує швидка допомога. На час зйомок, туристів у Тараканівський форт не пускають. Територія обгороджена. На місці охорона.

Щоправда деякі туристи, не бояться вибиратись на стіни форту при цьому ризикуючи власним життям, аби побачити процес зйомок фільму.

Читайте ще: рівнян запрошують на "Свято вулиці Поштова"

До 20 липня зйомки фільму триватимуть на території Дубенщини. Пізніше актори поїдуть на знімальний майданчик Житомирщини і закінчать у Києві. На широкі екрани українська лицарська казка вийде вже у наступному році. 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber