Уроки літератури проведуть під час Всеукраїнського арт-семінару «Куст», що відбудеться в області.

Це 5-денна літературна школа, учасники якої зможуть удосконалити свою майстерність. І допомагатимуть їм у цьому відомі лектори – Олександр Ірванець, Анатолій Кичинський, Сергій Пантюк, Леся Мудрак та багато інших.

«Куст» розпочнеться сьогодні, 14 серпня.

Арт-семінар реалізовують в області вже вчетверте. Він став достатньо вдалим проектом серед багатьох інших, що втілюють спілчани області. Їхню ініціативу підтримують фінансово на рівні області. Кошти виділяють у рамках обласної програми розвитку культури.

Під час арт-семінару «Куст» відбудуться індивідуальні заняття, редагування та аналіз текстів, підготовка рукописів до видання, майстер-класи, тренінги, арт-практикуми тощо. Головне завдання заходу, як стверджують організатори – це отримати літературну освіту без стереотипів.

Навчання під час арт-семінару пройдуть 20 письменників-початківців з усієї України. По закінченню вони отримають сертифікати обласного інституту післядипломної педагогічної освіти про слухання 30-тигодинного курсу. Реєстрація учасників розпочалася з 1 липня та триватиме до 31 липня. Серед усіх бажаючих проведуть конкурс, щоб визначити власне учасників.

Читайте також: гурти з Луганщини та Польщі виступатимуть у Корці

Літературні уроки відбудуться у різних локаціях, а доповнять їх екскурсії Дубенським замком, Музеєм бурштину, музеєм Уласа Самчука, криївкою та культурно-історичним комплексом Гурбівського монастиря, підземеллями «Острозької академії».

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber