Час від часу навіть самий здоровий організм потребує розвантаження, очищення та природної детоксикації, щоб всі його органи і системи працювали як годинник. Один із засобів оздоровлення організму (а заодно схуднення і повернення тілу красивих контурів) - детокс-вода.

Що дає детокс-вода?

  • Прискорює метаболізм.
  • Знижує апетит.
  • Покращує загальний стан шлунково-кишкового тракту і прискорює травлення.
  • Заповнює дефіцит рідини.
  • Виводить токсини і шлаки.
  • Сприяє зниженню ваги.
  • Підвищує імунітет.

Як зробити детокс-воду: особливості приготування 

  • Використовуйте тільки чисту і корисну воду. Наприклад, джерельну. Про вибір мінералізованої води краще порадитися з лікарем.
  • Готуйте напій 2-3 рази на день, щоб не втрачати корисні властивості компонентів.
  • Зберігання здійснюйте в скляній тарі.
  • Компоненти вибирайте ті, що найбільш корисні для очищення організму, схуднення, поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту і підвищення імунітету.

Детокс вода з лимоном і огірком 

Інгредієнти: 700 мл води, скибочки ½ огірка, четвертинка апельсина, половинка лимона, свіжа м'ята (пара гілочок). Напій покращує травлення, очищає організм, підвищує імунітет, виводить зайву рідину з організму і знижує рівень холестерину. Готувати просто: ріжемо компоненти на скибочки, додаємо м'яту, заливаємо в скляному глечику водою і залишаємо на кілька годин в холодильнику.

Детокс вода з полуницею і базиліком 

Інгредієнти: 500 мл води, полуниця (близько 200 г), пара скибочок лайма, сік ½ лимона, листя базиліка. Змішуємо все в глечику, наливаємо чисту воду, п'ємо через 4 години.

Детокс вода з імбиром і м'ятою 

Інгредієнти: 700 мл води, тонко нарізаний огірочок, корінь імбиру, парочка лаймів і 12-13 листочків м'яти. Готуємо традиційно - складаємо в скляну тару і заливаємо водою на 3-4 години. Напій володіє яскраво-вираженими очисними властивостями.

Детокс вода з кавуном і лаймом 

Інгредієнти: 700 мл води, 1 огірочок, 1 лайм, кілька скибочок соковитого кавуна, кілька листочків м'яти.Готуємо за традиційним рецептом. Смачний і втамовує спрагу напій, який забезпечує виведення токсинів і зайвої рідини з організму, захищає організм від розвитку хронічних захворювань, знижує апетит і стимулює процес травлення, сприяє розщепленню жирів і схудненню.

Детокс вода з корицею і яблучним соком 

Інгредієнти: 2 л води, 3 зелених яблука, паличка кориці (саме паличка, а не порошок!). Яблука можна «прогнати» через соковижималку або ж використовувати їх в нарізаному вигляді - за бажанням і можливостям. Напій сприяє розщепленню жиру і схудненню, прискорює обмін речовин, знижує апетит, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, виводить токсини, знижує ризик гіпертонії і серцевих захворювань.

Якщо ваша мета - очистити організм, схуднути, повернути собі відчуття легкості і бадьорості, то детокс-вода - ідеальний варіант, якщо замінювати нею прийоми їжі.Курсами або просто методом заміни одного-двох прийомів їжі в день детокс-водою.