На платну автостоянку у Рівному скаржаться чимало водіїв. Знаходиться вона поруч із готелем, в районі автовокзалу. Мовляв, раніше було безкоштовно, а тепер щоб лишити свій транспорт на цій території змушені платити кошти. Рівняни додають, в тому що це законно сумніваються.

Був безкоштовний, а тепер платний. Це про в'їзд на територію однієї з автопарковок у Рівному. Знаходиться вона поряд із готелем, на вулиці Київській. Володимир свою машину тут залишає часто. Платить 10 гривень і йому видають спеціальний чек.

Чек не означає що це законно. Ну, розумієте, за 10 гривень ніхто сваритися не буде. Тому що ну, все рівно не пустять. За 10 гривень мені сваритися з пенсіонером, який виконує свою роботу, я не буду. А машину поставити практично немає де, - розповідає рівнянин. 

Документи, які засвідчують право на встановлення платної стоянки для автомобілів, керівництво готелю показує. Чоловік каже, скарги на платний в'їзд бувають. Однак, запевняє, діють в межах закону.

Зробити плату на в'їзд, для опорядкування. Для ведення діяльності і підтримання нашої території у належному стані. Усі документи на здійснення такої діяльності в нас в повному порядку. Зареєстрований касовий апарат. Чеки видаються, за кожний в'їзд кожному громадянину, - каже голова правління готелю Анатолій Логацький.

Такі документи і є підтвердженням того що оплата автостоянки законна, - розповідають юристи. Водій має право просити їх, якщо сумнівається у законності парковки.

На ресепшині, на вїзді в парковку, у самого паркувальника який здійснює пропуск і випуск з паркувального місця зобов'язаний мати відповідні документи. І на першу вимогу , будь якої особи яка збирається скористуватися послугами, вони мають бути надані, - говорить юрист Юрій Клекотка.

А фіскальний чек, який видається водію, обов'язково повинен мати свій особистий номер, - додає юрист. На ньому повинна бути зазначена дата та вартість оплати. А ще, коли водії залишають свій автомобіль на законний платних стоянках, то їм повинні гарантувати безпечне перебування на тій території.  

Читайте також: водійка таксі у Рівному побила пасажирку?

 Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber