Для них армія - це робота. Утім, охочих продовжити військову службу за контрактом щороку меншає. Зарплати занизькі - пояснюють самі контрактники. Чим іще незадоволені армійці напередодні Дня збройних сил України - знає Анна Яцук.

Цього року в Рівне нському гарнізоні набрали лише 150 контрактників. Хоча планували 300. Солдати не бажають продовжувати оплачувану військову службу через брак фінансування, пояснює прес-секретар 13 армійського корпусу Віктор Шубець.

Найчастіше контрактниками стають мешканці міста. Адже тоді їм не доводиться винаймати житло, на яке не вистачає низької зарплатні. Заступник командира 13 армійського корпусу Ігор Пюрко каже: у Рівному планують виділити чотири будинки для контрактників. Щоправда, досі на перешкоді той таки брак фінансів.

Утім, має контрактна служба і плюси. Кожен із солдатів може за державний кошт отримати вищу освіту. А за бажання - навчатись навіть за кордоном, отримуючи зарплатню і в Україні, і за її межами. Якщо економічна криза наступного року не внесе своїх коректив у Збройні сили.