Через гайморит - у реанімацію. Підлітку раптово стало зле, він втратив змогу розмовляти. Як виявилось у головному мозку хлопця назбирався гній. Дитину терміново прооперували. Зараз він перебуває у реанімаційному відділенні обласної дитячої лікарні. До повного одужання ще довго, на лікування потрібно багато коштів. Мати виховує сина одна. Всіх небайдужих просить про допомогу.

В реанімації та з шансом на одужання. Миколі Шльомичу 14 років. Він із Рокитнівського району. Минулого тижня хлопець із високою температурою та головним болем потрапив у лікарню. Він ходив, все розумів, але раптово втратив можливість розмовляти.

Півтора тижня назад Миколі раптово заболіла голова. Ми звернулися до нашого сімейного лікаря. Він нас направив у лікарню дитячу. Стан Миколи був важкий, йому зробили операцію.

В ході обстеження лікарі виявили у хлопця скупчення гнійного вмісту між твердою та павутинною оболонками головного мозку. Найімовірніше виникло це через постійні респіраторні захворювання. Миколі негайно провели хірургічне втручання. Операція була складна.

Враховуючи вік пацієнта, хірургічне втручання було досить непростим. Була мінімальна перед операційна підготовка. І тривало воно до 4-5 годин. Тому що окрім того, що ми проводили видалення субдуральної емпієми, ми провели операцію дренування пазухи, яка була причиною власне запалення, - говорить лікар-нейрохірург дитячий Сергій Романчук.

Хірургічне втручання хлопцю провели вчора, зараз він почувається добре, кажуть лікарі.

На сьогоднішній день він знаходиться під дією медикаментозних засобів тому з ним важке спілкування, але загалом він у свідомості, відповідає на запитання, реагує, виконує інструкції.

Зараз Миколі щодня потрібні ліки. А коштів практично немає. Адже пані Оксана виховує сина сама, чоловік помер, коли Миколі було всього вісім місяців. Крім того вдома у жінки ще четверо дітей.

Гроші на ліки потрібні кожен день, ліки дорогі, я просто прошу допоможіть моїй дитині. Я сама живу без чоловіка, допоможіть дитині на лікування. Хай береже вас Бог.

 У Миколи попереду ще тривале лікування та реабілітація. І для цього потрібно чимало коштів. Мама просить про допомогу.

Картка БФ "Скарбниця Надії"
ПРИВАТБАНК № 5169 3305 1506 8762

Призначення платежу – добровільна пожертва на проект "Допоможи дитині в реанімації" 

Читайте ще: багатодітна родина із Березного потребує фінансової підтримки

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber