Вона зросте на 4 гривні. За новою ціною батьки платитимуть вже з 1 вересня.

Борщ, пампушки, основна страва та чай. У рівненському дошкільному закладі №14 видають обід.

Перед тим порції зважують та розподіляють відповідно до вікової групи. Діти із задоволенням обідають. Не має тих, хто не бере ложки в руки.

М'яско у нас є. Ми даємо 4 рази на тиждень і один раз на тиждень рибку. У нас є перспективне меню затверджене Держпродспоживслужбою і відповідно до нього ми пишемо розкладку на кожен день: на ясельну групу і садову групу", - говорить старша медична сестра ДНЗ №14 Лариса Ступчук.

Вартує харчування в цьому дошкільному закладі на один день 20 гривень - ясельна група, 26 - садова.

50% платять батьки від вартості харчування, 50% іде від міського бюджету, - каже директор ДНЗ №14 Тетяна Ширко.

Деякі пільгові категорії не платять, а от багатодітні батьки 25%. Втім, з 1 вересня батькам Рівного доведеться платити більше. У профільному управлінні пояснюють це тим, що зросли ціни на всі продукти харчування.

Середньо-статистичні дані на продукти харчування і продовольчу сировину зросли від початку 2019 року, то і розрахунок вартості дітодня змінився. Він змінився на 4 гривні. Це є два гривні для батьків і два гривні для міського бюджету, - каже начальник відділу дошкільної освіти міського управління освіти галина Ремизович.

Відомо, що якщо у малюка алергія на той чи інший продукт - його виключають з раціону. Давати додатково їжу дітям в садочок - суворо заборонено. Попри те, що вартість на харчування в садочку зросте на 4 гривні - порція залишиться такою ж, відповідно до стандартів.  

Дивіться також: у Рівному молода мама стала популярним блогером (ВІДЕО)

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber