Вчора, 1-го липня, синоптики зафіксували найспекотніший день за усю історію спостережень за погодою, температура повітря на Рівненщині піднялась до 33-44 градусів. Минулий рекорд було зафіксовано у 1997 році, тоді стовпчики термометрів піднялись до +30,6 градусів. До вечора погода зіпсувалась та наробила біди.

Спекотний день закінчився негодою у багатьох районах Рівне нщини. Ближче до вечора область накрили грози і град, а шквальний вітер місцями сягав швидкості 20 метрів за секунду — пише za.in.ua

Величезний град випав у Володимирецькому та Сарненському районах і побив городину людям. А потужний буревій знеструмив 35 населених пунктів області. Найбільше постраждали мешканці Зарічненського, Дубровицького, Рокитнівського та Костопільського районів. Сильний вітер поламав дерева, спричинив численні обриви електромереж. На місцях негоди нині працюють енергетики.

Сьогодні, 2 липня, синоптики прогнозують на Рівне нщині мінливу хмарність з короткочасними дощами, місцями знову будуть грози і град.