На одночасну добудову третього та четвертого енергоблоків потрібно майже десять тисяч працівників. Енергетики кажуть, в першу чергу будуть розглядати резюме співвітчизників. Вже потім іноземців. Окрім збільшення кількості робочих місць, атомники обіцяють підняти і українське виробництво.

Не має роботи - гайда на Хмельницьку атомну електростанцію. Щоправда, як мінімум через рік. Там планують розпочати добудову третього та четвертого енергоблоків. Чи не найголовніше вже зробили. Провели конкурсний відбір ядерної установки, розповідають енергетики. Затвердили її в міністерстві палива та енергетики. Далі слово за кабміном. Атомники розповідають, головне обладнання для майбутніх енергоблоків - російського виробництва, щоправда вітчизняного загалом буде 60%.

У розширені станції енергетики планують задіяти максимум українського виробника. Нині атомники проводять консервацію та відновлювальні роботи на майбутніх енергоблоках. Складають техніко-економічне обґрунтування та готують громадські слухання. Не приховують, на будівництво потрібні і додаткові джерела фінансування. Та гроші грошима, а останнє слово за людьми, кажуть енергетики. Вже в наступному році, на громадських слуханнях, люди самі вирішать долю розширення Хмельницької АЕС.