Ростислав Джахангіров з Луцька, який відбував покарання за навмисне вбивство, знаходився у своїй камері коли раптом йому стало зле. У чоловіка стався серцевий напад.

Не встигли у Катеринівці отямитись від цієї смерті, як отримали повідомлення про ще одну. У в’язниці повісився Євгеній Литвин зі Львівщини, який також відбував покарання за навмисне вбивство.

У двотисячному році Євгеній Литвин на очах своєї дитини зарізав дружину. За це отримав 13 років позбавлення волі. У в’язниці чоловіка характеризували позитивно – він мав два заохочення і невдовзі міг перебратись до виправного центру в селі Городок неподалік Рівного. Втім, що робити на волі, Євгеній не знав адже вдома його не чекали. На усі листи, які він писав рідним, ніхто не відповідав.

Ростислав Джахангіров та Євгеній Литвин знайомими не були і у в’язниці їхні шляхи не перетинались, - запевняє Олександр Адамець адже обидва в’язні знаходились у різних блоках. Тож їхні, майже одночасні смерті, працівники буцегарні не пов’язують. Тим більше, в обох випадках ознак насильницької смерті працівники міліції не виявили. Та остаточний висновок має дати судово-медична експертиза. За її результатами правоохоронці і вирішать чи є підстави для додаткового розслідування смертей у Катеринівській колонії.