Імбирні чоловічки вже давно є символом Різдва в країнах Європи та США. Напередодні свят воно продається скрізь: в невеликих магазинчиках та величезних гіпермаркетах.

Також читайте: Віденський яблучний штрудель: найпростіший та економний рецепт

До речі, імбирні печиво - це не тільки смачний десерт. Ним можна прикрасити ялинку, використовувати в якості декору в будинку. Для того, щоб спекти імбирне печиво використовуйте формочки, а якщо їх немає, зробіть з паперу. Досить намалювати шаблон на щільному картоні.

А тепер сам рецепт імбирного печива

Інгредієнти:

яйце - 1 шт.

цукор - 1/2 ст.

масло вершкове - 50 г.

мед - 150 г.

імбир мелений - 1 ч.л.

кориця - 1 ч.л.

ванілін - за смаком,

борошно - 2 ст.

Спосіб приготування:

Збиваємо яйце з цукром. Розтоплюємо масло і додаємо його в отриману суміш. Потім вливаємо мед і все добре перемішуємо. Додаємо імбир, корицю і ванілін. Знову перемішати. Всипаємо борошно і перемішуємо до однорідної маси. Отриману суміш ставимо в холодильник на 1 годину.

Також читайте: Кольорові млинці з натуральними барвниками: дітвора буде у захваті!

Готове тісто дістаємо з холодильника, розкатуємо, вирізаємо печиво. Викладаємо фігурки на деко і випікаємо до готовності при температурі 180 ° С. З цього тіста можна зробити не тільки імбирних чоловічків, але і будь-які за формою пряники. А якщо їх упакувати в целофанові пакетики, то вони цілком можуть стати частиною святкового сюрпризу, наприклад, для любої бабусі!