Взимку виникає невгамовне бажання втекти якомога далі від морозних днів та зануритись на кілька днів у літо. На сонячному узбережжі з’являється чудова можливість ніжитися під сонцем, купатися в лагідному океані, займатися серфінгом чи дайвінгом, куштувати страви місцевої кухні та екзотичні фрукти. Саме таку можливість надає відпочинок на Шрі-Ланці.

Чому варто поїхати на Шрі-Ланку

Шрі-Ланку, крім старовинної назви Цейлон, також називають «Осяяним островом» та «Перлиною Азії». Ці поетичні назви цілком відповідають мальовничим пейзажам острова.

Тропічний рай пропонує чарівні ландшафти, руїни стародавніх міст, тишу храмів та раду зустріч місцевих жителів. Але найвідомішими у всьому світі є золоті пляжі вздовж узбережжя острова, що омиваються хвилями Індійського океану та пропонують ідеальний відпочинок у затінку величезних пальм. Якщо ви маєте можливість замовити тури на Шрі-ланку, обов’язково скористайтесь цією нагодою.

Кращі пляжі Шрі-Ланки, куди варто поїхати взимку

Негомбо

Пляж розташований за 38 км від столиці острова Коломбо. Його використовують як транзитний пункт в кінці подорожі: звідси швидко дістатися до аеропорту.

Пляж часто обирають і для відпочинку на вікенд.

Тангалле

Ідеальне місце для романтичного відпочинку: милі бухти, кокосові пальми та мало відпочивальників. Найкраще сюди приїжджати саме взимку, коли хвилі поводять себе якнайкраще.

Хіккадува

Один з найспокійніших пляжів острова, адже захищений від потужності океану кілометровою лагуною з найкращими у світі кораловими рифами та скелями. Пляж найкраще підійде шанувальникам дайвінгу, серфінгу та нічного життя.

Унаватуна

Купатися тут приємно і безпечно, адже глибина становить лише 6 м. Під водою дайвери знайдуть цілий світ чарівних коралових рифів, безліч найдивовижніших риб та потонулі кораблі.

Нілавелі

Багато туристичних агентств уважають цей природний курорт кращим. Купуючи путівку на Шрі-Ланку для занять дайвінгом чи серфінгом, обирайте Нілавелі. Вам сподобаються білосніжний пісок та чисте море.

Мірісса

Дуже спокійний та мальовничий пляж на острові. Сюди варто приїхати, якщо плануєте романтичну подорож. На курорті лише біля 10 готелів, тому тут завжди можна насолоджуватись відпочинком наодинці.

Калутара

Пляж Калутара має досить широку смугу узбережжя, покриту золотим піском. Відпочивальникам тут пропонують лежаки та парасольки, відпочинок у невеликій місцевій кав’ярні.



pic

5 порад тим, хто їде на Шрі-Ланку вперше

1. Місцеві жителі поспішати не звикли, тому пересуваються на Шрі-Ланці всі повільно.

2. Не зволікайте: на острові багато кишенькових злодіїв.

3. Перш ніж скуштувати нову страву, дізнайтесь, чи не дуже вона гостра.

4. У кав’ярнях та ресторанах острова чайові враховуються у вартість усього чеку.

5. Тут не можна фотографуватись спиною до Будди.