Живі рослини в квартирі додають затишку і гарного настрою. А квіти, які цвітуть протягом року, здатні створити неповторну атмосферу в будь-якому будинку. Ви думаєте, що такі кімнатні рослини вимагають ретельного догляду? Помиляєтеся! Ми вам розповімо, які кімнатні рослини будуть приносити вам радість весь рік.

1. Пеларгонія

Абсолютно невибагливі кімнатні квіти, які цвітуть протягом року, це пеларгонії. Пишні суцвіття будуть радувати практично безперервно. Можна вибрати рослину з червоними, яскраво-рожевими, білими квітами. Пеларгонія любить досить сухе повітря і помірний полив.

2. Бегонія

Не знаєте, які квіти цвітуть протягом року і не вимагають надмірної уваги? Тоді сміливо зупиніть свій вибір на бегонії. Різновидів бегоній величезна кількість. Відрізняються вони між собою палітрою суцвіть, формою листків, розмірами. Хочете, щоб ваша бегонія цвіла безперестанку? Тоді підтримуйте температуру повітря близько 15-20 градусів, досить високу вологість і забезпечте своєчасний полив. Важливо також, щоб в піддоні вода не застоювалася.

pic

3. Розкішна китайська троянда

Мрієте, щоб на вашому підвіконні пахли троянди? Тоді неодмінно придбайте китайську троянду. Ця рослина любить багато світла і рясний полив під час цвітіння. Якщо ви будете дотримуватися цих нехитрих правил, троянда порадує вас тривалими періодами цвітіння.

4. Цикламени

Популярними також серед садівників є цикламени - квіти, які практично цвітуть протягом року. Буйним цвітінням вас точно порадують європейський і перський цикламени. Цікаві довгасті квітки відрізняються яскравим і насиченим відтінком. Щоб забезпечити хороше цвітіння цикламену поставте його на добре освітлене місце і помірно поливайте.

pic 5. Невибагливий клеродендрум

Великим попитом серед квітникарів користуються такі домашні квіти, як клеродендрум. Рослина кущової форми порадує вас своїм цвітінням з початку весни і практично до кінця осені. Важливо, щоб земля в горщику була постійно вологою. Час від часу під час цвітіння рослину слід удобрювати.

Як прибрати неприємні запахи в квартирі: поради для господині

6. Розкішний антуріум

Хочете ще знати, які кімнатні квіти цвітуть протягом року в домашніх умовах? Своєю красою завжди буде вас радувати антуріум. Ці квіти зацвітають ранньою весною, і час від часу викидають нові великі квіти. Бережіть рослину від протягів, підтримуйте помірну вологість, і ви зможете насолоджуватися його цвітінням безперервно.

7. Королева квітів - орхідея

Які кімнатні рослини хочеться мати в своїй колекції кожній господині? Звичайно ж, орхідеї! Найбільш невибагливий і довгоквітучий вид орхідей носить назву фаленопсис. Рослина цвіте по 2-3 рази на рік, при цьому квітки здатні утримуватися на століттях до 3 місяців. Поставте горщик з рослиною на східне вікно, забезпечте помірний полив і насолоджуйтеся чудовим цвітінням розкішної орхідеї.

Тепер ви знаєте, які квіти цвітуть протягом року, і що саме підійде вам. Запам'ятайте ці назви, і нехай у вашому домі завжди буде літо.