Як і раніше, в Україну плодоовочеву продукцію імпортують із Туреччини, Іспанії, Греції та Азербайджану. Манго, ананас, памела та гуава - ці назви вже чули більшість рівнян, а пробували заморські фрукти та ягоди ще більше. Ажіотаж на таку екзотику зростає перед Новорічними святами адже кожна господиня намагається здивувати своїх домашніх та гостей не банальними апельсинами та бананами, а для прикладу - хурмою. Ціни кусаються - щоправда не на всі фрукти. Ми вирішили дізнатися, що полюбляють рівняни із екзотики та скільки вона коштує на ринку. Детальніше у сюжеті Анастасії Кучеренко.

Єгипет, Туреччина, Греція, Іспанія — саме з цих країн найчастіше до нас завозяться цитрусові. Їх імпорт складає 400 тис. тонн, що становить майже 40% загального обсягу фруктів. Кілька кілограмів мандарин та стиглий ананас - купує на ринку пані Людмила. Жінка каже, ананаси у її сім'ї полюбляють, адже вони корисні та смачні.

Один ананас на ринку вартує від 70-ти до 300 гривень - все залежить від смаку та країни імпортера, кажуть продавці. В свою чергу ціна манго залежить від сорту фрукта.

Як і раніше, в Україну плодоовочеву продукцію імпортують із заморських країн. Можна побачити на рівненському ринку навіть полуницю - її починають купувати вже ближче до Нового року завозять до нас із Іспанії.

Не менш корисна та смачна для рівнян хурма. Її на ринку вдосталь - на будь який смак та гаманець.

А справжнім вітамінною бомбою можна назвати - гранат. Цей фрукт швидко втамовує спрагу, пробуджує апетит та підвищує гемоглобін. Головне правильно його вживати. Гранати до нас імпортують із Азербайджа́ну.