Мерзнуть у власній домівці. Частина мешканців багатоповерхівки на вулиці Гайдамацькій, 35 уже три роки без опалення. Люди кажуть, просто виживають у своїх помешканнях, бо у квартирі нестерпний холод. Інколи аби зігрітися доводиться ходити в курточках. Чому 7 квартир залишилися на призволяще дізнавалися наші журналісти.

Ось так щодня, зранку, пані Зої доводиться одягатися аби не "замерзнути" у власній домівці. Теплі кофтини, хутряні унти, інколи взагалі доводиться одягати і курточку. Жінка розповідає з 2012 року у неї немає гарячої води, а з 2015-го взагалі опалення. Аби хоч трохи нагріти приміщення купила обігрівачі. Подібна ситуація і ще в декількох квартирах цього ж будинку, каже жінка. А придбати котел, щоб було автономне опалення - немає грошей.

А це уже квартира пані Віри. Жінка ходить так само одягнена, як "цибуля" в декількох кофтинах, інакше - холодно. А для того аби не замерзнути вночі - використовує ось такий пояс, який нагріває тіло.

Обидві жінки розповідають, що встановлювали індивідуальне опалення поспіхом, хоча були деякі мешканці були проти.

Натомість голова ОСББ Ольга Покальчук стверджує, про встановлення індивідуального опалення були попердженні усі мешканці. Більшість, а саме 90 відсотків людей - вирішили поставити автономне опалення. А котельня була несправна.

Опалення за словами голови ОСББ немає у 4 квартирах, у кожного різні причини, в інших трьох - люди встановили електричне.

Тому, у тих в кого є борги - спочатку потрібно їх погасити аби встановити автономне опалення. Іншим - може допомогти муніципальна програма.

Та для цього потрібно рішення загальних зборів мешканців будинку, після того люди зможуть отримати кошти з муніципальної програми, яка фінансується з міського бюджету.