На Рівненщині продовжує зростати рівень захворюваності на кір. До прикладу: у листопаді, інфікувалися 602 людини, що вдвічі більше, ніж у жовтні, - кажуть у Рівненському обласному епідеміологічному центрі. Найкращий спосіб оберегтися від недуги - це щеплення. Тож чи є в місцевих аптеках вакцина і чим небезпечне захворювання на кір, дивіться далі у сюжеті.

Про епідемію кору на Рівне нщині знає ледь не кожен житель області. Однак охочих зробити щеплення проти цієї недуги вкрай мало, кажуть медики. Наш регіон увійшов у п’ятірку областей із найнижчим рівнем щеплень, більше того з початку року на Рівне нщині зареєстрували понад 2000 випадків захворювання на кір - кажуть в обласному лабораторному центрі.

За словами фахівця, вакцину можна знайти у кожній аптеці та в достатній кількості. Тож ми вирішили перевірити чи справді це так.

Однак, попри всі застереження, чимало рівнян недовіряють вакцинації...

Загострення цієї інфекції може дати ускладнення на очі, печінку та навіть можливе ураження центральної нервової системи, наслідок цього виникає небезпечне захворювання - енцефаліт. Яке у більшості випадків закінчується смертю. Однак, якщо людина одужає, то вона розвиватиметься з поганим інтелектом. Тому лікарі-інфекціоністи радять звертати увагу на перші симптоми інфекції.

Та все ж, медики радять робити щеплення, аби уникнути небезпечних захворювань.