Людину оточують різні кольори: в одязі, в інтер'єрі, тому енергія кольору позначається на нашому настрої і самопочутті. Як кольори впливають на енергетику людини, які з них залучають удачу, які зміцнюють здоров'я, а які позбавляють від депресії?

Знаючи особливості і специфіку певного кольору, ви зможете багато чого довідатися про характер і звички людини, у якого даний колір в одязі домінує. Енергія кольору дуже сильна, вона допоможе вам досягти певних цілей, залучити в своє життя удачу і захистити себе від поганих людей.

Як же колір одягу впливає на характер і настрій людини?

Червоний. Червоний дуже сильний і агресивний колір, його не варто використовувати запальним натурам, людям зі слабкою волею і характером, тим, хто боїться конфліктів і агресії. Він підходить продуктивним і цілеспрямованим людям, які звикли добиватися свого. Також червоний цілком виправданий, якщо ви хочете освіжити почуття і розбудити пристрасть в коханій людині.

Чорний. Чорний - колір, який допоможе вам сконцентруватися і зосередитися, звертати увагу на дрібниці і не реагувати на зовнішні подразники. Ідеальний практично для будь-якого дня і ситуації, особливо актуальний для тих, хто пов'язаний з отриманням нових знань, з точними розрахунками та інтелектуальною сферою.

Сірий. Сірий колір досить нейтральний, він практично ніяк не відбивається на настрої людини. Цей відтінок ідеальний для комбінації з якимись агресивними яскравими квітами, але його надлишок викличе у людей недовіру до вас, так як сірий колір асоціюється зі скритністю і замкнутістю.

Білий. Білий колір спонукає до спілкування, дозволяє співрозмовнику довіряти вам і не боятися. Білий колір ідеальний для важливих заходів, наприклад, для ділових переговорів або першого побачення. Він допоможе розташувати до вас людину, розговорити її і змусити вам довіряти.

Синій. Синій колір підвищує працездатність і витривалість, допомагає правильно і швидко аналізувати ситуацію і приймати важливі рішення. Цей колір ідеально підходить для складної розумової роботи, для нарад, зборів і переговорів. Цей колір допоможе вам врівноважити свої емоції і почуття, стати уважними.

Блакитний. Прекрасний колір для активних людей і спортсменів: підвищує фізичну активність і витривалість, підвищує запас сил і енергії.

Зелений. Зелений колір сприятливо впливає на стан здоров'я і самопочуття, допомагає швидше відновити організм після фізичної активності. Різні відтінки цього кольору сприятливо впливають на нервову систему і настрій людини - заспокоюють і налаштовують на відпочинок.

8 хобі, що уповільнюють старіння і деградацію мозку

Жовтий. Жовтий - колір позитиву і гарного настрою, тому якщо ви нудьгуєте або переживаєте непростий період в житті, сміливо одягайте жовтий одяг і оточуйте себе жовтими речами. Цей колір, немов сонце, зарядить вас позитивною енергією, силою і бадьорістю.

Помаранчевий. Помаранчевий - колір творчості, креативу, сприяє розумовій діяльності та генерації нових ідей. Якщо ваша робота пов'язана з творчістю, в вашому одязі обов'язково повинні бути присутніми елементи оранжевого кольору.

Бірюзовий.  Бірюзовий - колір життя і задоволення, він допомагає більш повно відчувати насолоду, переживати щасливі моменти і запам'ятовувати їх. Багато хто помилково вважає кольором закоханих червоний, але це не так, це бірюзовий.

Фіолетовий. Цей колір відповідає за шосте чуття - інтуїцію і екстрасенсорні здібності, здатний загострювати почуття і емоції. З ним слід бути обережними і використовувати нечасто.