За допомогою до Вараського відділу поліції розшукати шахраїв звернулися двоє місцевих мешканців. Через власну необачність і довірливість вони втратили в загальному понад 34 тисячі гривень.

У пошуках найму житла 26-річний варашівець знайшов прийнятну пропозицію на сайті безкоштовних оголошень. Сконтактував із нібито власницею, яка наполягла на завдатку через велику кількість бажаючих. Без вагань чоловік перерахував 2,5 тисячі гривень і вранці мав отримати ключі. Однак доставка їх затягнулася з різних причин, а жінка попросила ще аванс у 2,5 тисячі гривень за другий місяць оренди. Та й це не пришвидшило зустріч, а «орендодавець» запевнила, що поверне всю суму. Через деякий час на мобільний молодого чоловіка зателефонував незнайомець і запевнив, що займається поверненням грошових переказів. Повіривши на слово, варашівець слідував його інструкціям і поповнив чужий рахунок кількома транзакціями на 9 тисяч гривень.

А 35-річна жителька Вараша, маючи на меті придбати лікарські засоби для хворого родича, повідомила у телефонній розмові шахраю усі реквізити власної банківської картки. Після цього з її рахунку зникли 20 тисяч 350 гривень.

За фактами шахрайства слідчими розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають: будьте вкрай обачними. Вимоги передоплати, прохання переказу грошей на мобільний чи здійснення будь-яких операцій у банкоматі – це перші ознаки того, що ви маєте справу з аферистами. В жодному разі нікому не повідомляйте персональні дані та реквізити картки. При підозрілих телефонних дзвінках чи спілкуванні одразу зверніться на спецлінію «102».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.