Своє звернення на російській мові він опублікував на сайті Сарненської єпархії.

У своєму зверненні він просить звільнити моряків, яких взяли у полон в Азовському морі. Крім того наголошує, що воєнні дії, які ведуться впродовж 4-х років, змучили невинних людей, які проживають в східній частині України.

"Немає такої родини на Україні, яку не зачепила б ця війна. Дуже боляче дивитися на сльози маленьких дітей, які не побачать більше своїх батьків і важко знайти слова розради стареньким батькам, що втратили своїх синів, багатьох з яких я особисто поховав.

Я не можу давати оцінку політичним подіям, але мій християнський обов'язок, як архієрея Православної Церкви, об'єднаних одним Христом двох сусідніх народів і держав, зобов'язує мене, як і моя християнська совість, співчувати до постраждалих морякам та їхнім родинам, і не мовчати, коли страждають люди і їхні близькі, враховуючи, що один з моряків родом з Полісся.

Цей біль зобов'язує мене звернутися до Вас, Пане Президенте, з проханням про звільнення наших моряків з полону, щоб вони змогли зустріти Різдво Христове зі своїми люблячими рідними."