Андрій Усач та Віталій Попок взяли участь в «Духовному ранку», присвяченому інклюзії.

Тему обрали невипадково, адже 3 грудня Україна та весь світ відзначав Міжнародний день осіб з інвалідністю.

Вже традиційно були представлені керівники усіх релігійних конфесій. Вони розпочали захід зі спільної молитви за людей з особливими потребами. Присутні виголосили молитву за мир та спокій нашої держави, а також за визволення українських моряків, які потрапили у полон Російської Федерації.

До заходу долучився Андрій Усач, ветеран АТО, учасник боїв за Луганський аеропорт, чемпіон IV Ігор Нескорених у змаганнях зі стрільби з лука у командному заліку 2018 року у Сіднеї. А також майстер спорту з настільного тенісу серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату Віталій Попок.

На духовному ранку спортсмен поділився думками з приводу побудови суспільства рівних можливостей, та про важливість інклюзії у наш час.

«Після страшних подій на Сході, коли я отримав травму та вже майже втратив надію на життя, тільки молитва до Бога мене врятувала. Я безмежно вдячний Господу за переосмислення, адже саме тоді зрозумів важливість кожного життя. Це дало мені силу на подальші подвиги, мотивацію на перемогу», - розповідає Андрій Усач.

До слова, зустрічі у форматі «Духовних ранків» є традиційними, і вже наступний захід запланований на січень.



pic



pic

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.