В Україні зекономлену субсидію можна витратити в наступному місяці на оплату газу, води або електроенергії, спожиті понад виділену соціальну норму.

За прикладом: якщо у листопаді обов'язковий платіж становив 1000 гривень за 400 кубів газу, а використали лише 100 кубів то залишок (300 кубів) можна використати у інші місяці, повідомляє Teplo.gov.ua.

Окремо писати заяви щодо цього не треба. Ці суми мають зазначатись надавачем послуг у платіжці як переплата, субсидіант має право сплачувати лише вартість фактично спожитої послуги.

Якщо родина не використала субсидію у минулому місяці внаслідок економії електроенергії, газу чи води - то вона повинна зараховуватися постачальником послуги рахунок плати за послуги наступних розрахункових періодів.

Якщо ж виконавець ігнорує зекономлену субсидію і нараховує їх інакше - це можна вважати порушенням законодавства. У такому випадку населення може звертатись зі скаргами до керівників підприємств, які надають послуги. У разі відсутності реагування — органів влади на місцях або органів місцевого самоврядування.