Цистит - запалення сечового міхура, в більшості випадків захворювання викликається бактеріальною інфекцією (інфекція сечостатевого тракту). Якщо відчувається печіння при сечовипусканні, сеча каламутна і з сильним запахом, з'являється невелике підвищення температури, необхідно звернутися до гінеколога. Цистит - захворювання, яке швидко розвивається. Достатньо 3 годин бездіяльності і печіння в статевих органах стане ще сильніше.

Які причини появи циститу?

Переохолодження. Сечовипускальний канал у жінок короткий і широкий, і тому інфекція по ньому потрапляє в сечовий міхур набагато легше, ніж у чоловіків. часта причина появи циститу - банальне переохолодження, так як погода дуже мінлива.

pic

Не дотримання особистої гігієни. Синтетична білизна - це сексуально, але може стати причиною циститу (сприяє розмноженню бактерій). Якщо у вас ділова зустріч, романтичне побачення і т.д., звичайно, потрібно виглядати надзвичайно, якщо ж залишилися вдома з котом і плануєте весь день дивитися серіали, віддайте перевагу нижній білизні з натуральних тканин. Також важливо пам'ятати, що засоби особистої гігієни під час менструації необхідно міняти кожні 3 години, а також в «ці дні» частіше підмиватися (3 і більше разів на день) з використанням засобів для інтимної гігієни.

Секс. Інтимне життя - тема делікатна. Іноді не хочеться проводити «підготовчі» заходи, щоб не пішла пристрасть. Але пам'ятайте про те, що в жіночі статеві органи інфекція проникає швидше, тому душ перед і після сексу - обов'язкова умова. Також не рекомендується після анального сексу відразу переходити до вагінального, так як це може стати причиною появи циститу.

Терпіти, коли хочеться в туалет.У сучасному світі кожна секунда на рахунку, але терпіти не варто. Захотіли «по маленькому» - йдіть в дамську кімнату. Справа в тому, що чим рідше ви мочіться, тим легше інфекції потрапити в сечовий міхур.

Запори і проблеми з шлунково-кишковим трактом. Проблеми з шлунково-кишковим трактом і запором не варто ігнорувати. Крім того, що вони приносять багато незручностей, так ще й можуть стати причиною появи циститу, так як активізують умовно-патогенну мікрофлору, яка може проникати в сечовивідні шляхи.

Лікування циститу

pic

Що робити при циститі? Як і будь-яке інше захворювання, його треба лікувати. При цьому слід пам'ятати, що ефективне лікування неможливе без точної діагностики причини циститу.Відомо, що при циститі основним методом лікування є медикаментозна терапія. В її рамках пацієнтові призначають ефективні препарати, тип яких залежить від природи захворювання. При бактеріальному призначаються антибіотики, при грибковому процесі - фунгіциди, при алергічному процесі - антигістамінні засоби. Також при гострому циститі призначають спазмолітики, анальгетики, нестероїдні протизапальні медикаменти. При необхідності проводиться додаткова терапія для поліпшення імунного статусу. Високу ефективність при хронічному циститі показали також препарати на основі лікарських трав, такі, як Канефрон.