Свербіж, почервоніння, неприємні відчуття в ділянці повік ... Симптоми, з якими хоча б один раз в житті стикався кожен. Поява ячменю на оці завжди недоречно і завжди приносить нам масу проблем. З цією болячкою зазвичай не ходять до лікарів, але це не означає, що її не потрібно сприймати всерйоз. Знати, як лікувати ячмінь в домашніх умовах, необхідно кожному.

ПРИЧИНИ ПОЯВИ ЯЧМЕНЮ НА оці

pic

1. Контакт немитих рук з очима.

2. Використання чужих косметичних засобів.

3.Витирання обличчя після вмивання брудним рушником.

4.Кліщ демодекс (demodex), який зазвичай не є небезпечним для людини, але при збоях в роботі організму починає посилено розмножуватися, викликаючи запалення цибулин вій.

ЩО ПОТРІБНО РОБИТИ

pic

1. Обробка антисептичними засобами.На самому початку захворювання допомагає місцеве припікання 70% -м спиртовим розчином. Змочи в засобі ватяну паличку і зроби протирання. Уникай потрапляння антисептика на слизову.

2.Якщо на тлі ячменю підвищилася температура тіла, турбує загальне нездужання, то лікар може призначити терапію антибіотиками перорально або внутрішньом'язово. Дієві антибіотики в таблетках проти ячменю - це офлоксацин, Аугментин. 3. Дієтотерапія.Відновлення правильного харчування не допоможе зняти безпосереднє запалення, але стане додатковим профілактичним гарантом на майбутнє. Варто уникати смаженого, гострого, жирного.

4.Ромашка.Після попередньої консультації з лікарем, в якості додаткового лікування можна використовувати засоби народної медицини. Змочи ватний диск охолодженим відваром аптечної ромашки і приклади його до ока. Роби так протягом декількох днів, поки запалення не пройде.

5.Лікування теплом.Тепловий ефект допомагає знизити запалення, зменшити біль, запобігти ускладненням і серйозне нагноєння. Прогріти очі і зняти запалення можна за допомогою вареного яйця. Очисти його, розріж навпіл, оберни в хустинку і використовуй теплим.

6.Фізіотерапія.Справитися з ячменем допомагають фізіотерапевтичні процедури - мікрохвильове теплове випромінювання, електрофорез, терапія ультрафіолетовим випромінюванням. Вони відмінно прогрівають повіку і вбивають мікроби (стрептококи, стафілококи), що викликали запалення. Курс фізіотерапії в залежності від методики становить 4-6 днів. 7.Медикаментозне лікування

Призначити лікування медикаментами може тільки лікар. Як краплі використовуються такі препарати: сульфацил-натрій, гідрокортизон, преднізолон, пеніцилін, офтальмоферон і інші. Капати обраний лікувальний розчин необхідно 3-4 рази на добу, такий підхід допомагає позбутися від ячменю на оці швидко і сприяє захисту від ускладнень.

Протипоказання при ячмені

pic

1.Найголовніше: ячмінь категорично не можна видавлювати, так як гнійний вміст може поширитися на повіку, а це загрожує абсцесом і іншими серйозними ускладненнями.

2. В дитинстві нам говорили, що на ячмінь потрібно поплювати. У кращому випадку це просто марно, а в гіршому може призвести до потрапляння в око інфекції.

3. Застосовувати для протирання ячменю перекис водню або інші концентровані розчини.

4.Гріти очі над парою.

5.Промивати очі сечею.

6.Користуватися косметикою для очей.

7. Носити контактні лінзи.