Набридливу закладеність в носі хоч раз в житті відчував кожен з нас. Відчувши вологу під носом, ми миттю мчимо в аптеку за рятівними краплями або чудотворними таблетками, які нам на ділі не потрібні. Кажуть, що нежить без лікування проходить за тиждень, а з лікуванням - за 7 днів. Отож,до вашої уваги 2 дієвих методи.

Метод доктора Комаровського

Соплі зникнуть за 2 дні!

pic

1. Придбай в аптеці звичайний фізрозчин (натрію хлорид) і капай по пів піпетки рідини в кожну ніздрю щогодини. До речі, ефективну рідину можна зробити самостійно: розчини 1 ч. Л. солі в 1 л кип'яченої води.

2. Щоб прискорити одужання, давай дитині добову дозу вітаміну С відповідно до віку.

3. Ще один помічник у затяжній війні з нежиттю - грамотний питний режим. Часте пиття теплої рідини (саме теплої, так вона швидше засвоюється організмом) допоможе прискорити процес одужання. А якщо поєднати всі ці пункти з регулярним провітрюванням приміщення та вологим прибиранням, то ціни такого лікування немає!

pic

Китайська методика

Швидко позбутися від нежиті допоможуть біологічно активні точки, правильний вплив на які допоможе зняти злощасні симптоми застуди і активізувати захисні сили організму для швидкого і повного лікування. Вплив на акупрессурні точки виліковує риніт, у тому числі і алергічний, рятує при головних болях, допомагає зняти втому і навіть підвищує гостроту зору.

pic

1. Послідовність впливу на точки і знання їх розташування впливають на кінцевий результат! Перша точка парна і розташована по краях носа, біля основи крил, друга - теж парна і знаходиться в куточках очей з внутрішньої сторони. Третя точка розташована біля основи перенісся між бровами. Остання, четверта точка, знаходиться між зовнішнім кутом ока і областю скроні справа і зліва.

2. Масаж потрібно робити круговими рухами, сильно натиснувши на активні точки великими або вказівними пальцями. Рухи повторюй по 10 раз, рухаючись від точки до точки.

3. Для найбільш ефективного результату можеш зробити 3 підходи такого масажу з перервою на 10 хвилин. Під час процедури закрий очі і постарайся розслабитися, відчуваючи кожен рух пальців. Фахівці рекомендують також посміхатися - це відверне від хвороби і посилить лікувальну дію масажу.

4. Роби масаж як мінімум два рази на день - вранці після вмивання і ввечері перед сном.

Хоча масаж активних точок не лікує саме захворювання і не усуває причину, будь то вірус або інфекція, він чудово позбавляє від докучливих симптомів, допомагає легше перенести хворобу і підвищує імунітет.