Більшість вважає цю смачну та ситну страву винятково ресторанною. Адже, здається, що приготувати смачний стейк удома практично неможливо або дуже складно. Але це не так. Якщо ви любите м’ясо та маєте бодай елементарні кулінарні навички, то просто зобов’язані навчитися готувати цю смачну страву власноруч.

Ніякого замороженого м’яса

Традиційно для приготування стейків беруть яловичину певних спеціально відгодованих порід тварин. Але таке кулінарне пуританство залишимо мішленівським ресторанам. Ми можемо взяти практично будь-яке м’ясо. Єдина вимога — воно має бути свіжим, адже заморожування знищує більшість смакових характеристик продукту і зроблений з нього стейк буде істотно менш смачним.

Про деякі секрети приготування цих страв можна прочитати в блозі компанії «Метро»: https://blog.metro.ua/pokupaem/yak-prygotuvaty-stejk-vdoma-sekrety-ta-retsepty.

Простий алгоритм приготування

Щоб приготувати смачну страву, треба дотримуватися такої послідовності дій:
• готуємо соус;
• маринуємо м’ясо;
• викладаємо його на добре розігріту сковороду-гриль;
• смажимо;
• подаємо на дошці, присипавши сіллю та перцем.

Шматочки? Лише товстенькі!

Готувати стейк зовсім нескладно, треба лише знати деякі секрети. Наприклад, не варто нарізати м’ясо надто тонкими шматками, бо так вони просто «засушаться». Мінімальна товщина майбутніх стейків має бути 2 см, але краще різати ще товстіше, особливо, якщо ви готуєте страву з курятини чи іншого м’яса птиці. Якщо у вас раптом вийшли занадто тонкі шматочки, краще приготуйте шніцель або відбивні: на відміну від «худорлявих» стейків вони вийдуть смачними та соковитими. М’ясні страви мають бути саме такими, навіть якщо ви віддаєте перевагу сильному просмажуванню. Хоча оптимальною вважається кулінарна обробка, котра максимально зберігає соковитість продукту.

Краса «мармурового» малюнку

Хоча суворо дотримуватися вимог до м’яса, з якого готуватимете стейк, і не варто, є одне правило, ігнорувати котре не можна. У первинному продукті має бути значна кількість прожилок жиру, інакше досягти належної соковитості страви не вдасться.

Тож підбираємо м’ясо із красивим «мармуровим» малюнком жирових прожилок. Якщо їх досить багато, майбутньому стейку не знадобиться жоден соус.

Тільки свіжа та високоякісна продукція

Перевірити свіжість м’яса досить просто — слід лише натиснути на нього пальцем. Шматок виявився липким? Значить, він вже втратив свою свіжіть і готувати такий продукт досить небезпечно.

Аби уникнути зайвого ризику, м’ясо варто купувати у великих респектабельних магазинах. Наприклад, на полицях «Метро» ви завжди знайдете свіжу продукцію, яка має всі необхідні сертифікати якості.

Якщо хочете приготувати справжній стейк із яловичини, вибирайте рибай. Він характеризується найоптимальнішим співвідношенням ціни та якості, це м’ясо легко знайти на полицях супермаркету. Рибай нескладно готувати та важко зіпсувати навіть новачку.